Programul "Pachetul de biscuiți", la Parohia Ghidion

15 Noiembrie 2016

Cum Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2016 drept “Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi  Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti” în Patriarhia Română, și în Arhiepscopia Romanului și Bacăului s-au desfășurat de-a lungul anului multiple programe menite  să ajute la procesul de culturalizare și sprijinire a copiilor care participă în mod constant la actul educațional, prevenind astfel și abandonul școlar.

Astfel, Parohia "Sf. Gheorghe" din satul Ghidion, comuna Stăniţa, judeţul Neamţ, Protopopiatul Roman având ca parteneri de mare nădejde Asociația “Because We Care” din București și Școala Primară Nr. 2 din localitate a pus bazele unui program intitulat sugestiv „Pachetul de biscuiți”, începând cu data de 17 octombrie.

Acesta se vrea a fi un înlocuitor temporar al programului “Cornul și laptele” care, de la  începutul anului școlar 2016-2017 nu s-a mai derulat în județul Neamț.

Programul se va desfășura respectând normele de igienă și valabilitate ale produselor distribuite copiilor. De asemenea, se vor achiziționa diferite  produse ce vor constitui o gustare corespunzătoare normelor calorice necesare unui copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 11 ani.

         „La inițiativa prof. pentru învățământul primar Stan Alina-Elena, care a adus la cunoștința noastră această problemă, am hotărât ca cei 110 copii din Școala Ghidion și Școala Veja să primească o gustare în jurul orei 1000, în pauza mare. Această inițiativă și punerea ei în practică s-au dovedit imperios necesare deoarece copiii erau obișnuiți cu programul Cornul și laptele”, iar în cadrul acestor două școli majoritatea elevilor provin din familii cu posibilități materiale reduse sau chiar inexistente”, a declarat Părintele Stan Vasilică, parohul de la Ghidion.

(Pr. Daniel Marari)