Programul educațional "Școala altfel", desfășurat la Liceul Tehnologic din Sascut

15 Aprilie 2019

Astăzi, 15 Aprilie 2019, elevii Liceului Tehnologic "J.M. Elias" din localitatea Sascut, au participat la programul educațional "Școala altfel", intitulat "Drumul Crucii: Urcuș spre Înviere".

Cu gândul la apropiata sărbătoare a Învierii Mântuitorului Hristos, în paraclisul având hramul "Sfântul Apostol Iacov, ruda Domnului" situat în incinta Liceului Tehnologic, a avut loc activitatea purtând în mod sugestiv pentru perioada pe care o traversăm, titlul menționat.

În cadrul acestui program, părintele Cristinel Bernacic, profesorul de religie ortodoxă al Liceului, a realizat o prezentare Power Point a Drumului Crucii, parcurs de Mântuitorul Hristos în timpul Pătimirilor Sale, precum și a importanței sărbătorii Învierii Domnului pentru credincioșii creștini. 

Delegat din partea Protoieriei Sascut, a fost părintele secretar Alexandru Grigoraș, care în cuvântul său, a lansat o dezbatere privitoare la semnificația postului și a Sfintelor Taine ce sunt în strânsă legătură cu acesta: Spovedania și Sf. Euharistie; încercând să îi sensibilizeze pe cei prezenți cu privire la pregătirea trupească și sufletească și să-i determine să conștientizeze importanța acestei mari sărbători. 

În activitate au fost antrenați elevi ai claselor a X-a și a XI-a, precum și cadre didactice.

Desfășurat în perioada premergătoare marii sărbători a Învierii Domnului, proiectul urmărește familiarizarea elevilor cu obiceiurile specifice acestei perioade, dezvoltarea abilitaților de comunicare, a spiritului de colaborare, cooperare și ajutorare prin desfășurarea de activități, întărind parteneriatul "Școală-Biserică".

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut