Liturghie, comuniune și filantropie în Parohia Țepoaia

5 Februarie 2018

Vineri, 2 februarie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Țepoaia, comuna Motoșeni, Protopopiatul Sascut a fost implementată o activitate din Programul Social Eparhial „În temniță am fost și ați venit la Mine”, adresat persoanelor private de libertate.

După săvârșirea slujbei Sfintei Liturghii și a parastasului pentru cei adormiți, sub protia P.C. Protopop Negoiță Ioan, alături de preoții din Cercul Parstoral nr. 5 „Preot Popa Jan”, a urmat un moment artistic oferit atât celor 16 persoane aflate în custodia Penitenciarului Bacău, însoțite de către Preot Capelan Mașala Daniel, cât și pentru enoriașii prezenți.

Astfel, copiii Parohiei Țepoaia, îmbrăcați în costume naționale, sub coordonarea preotului paroh Liviu Apetrei și a doamnei învățătoare Lenuța Tilici, au prezentat un moment artistic dedicat Anului Omagial 2018 al Făuritorilor Marii Uniri. În cadrul aceluiași eveniment, domnul  director al Școlii Generale „Gh. Nichita” și totodată profesor de istorie, Adrian Mihăilescu, a oferit celor prezenți o incursiune în istorie, privind evenimentele legate de tema Unirii.

          Finalul activității a fost reprezentat de participarea la agapa creștină oferită de către părintele paroh Liviu Apetrei alături de enoriașii parohiei, în cadrul căreia doamnele invitate au primit daruri constând în icoane și cărți de rugăciune, iar preoții participanți le-au adresat cuvinte de încurajare și de susținere morală față de perioada grea pe care o traversează.

Primarul comunei Motoșeni, domnul Ghelase Cornel a apreciat implicarea Eparhiei Romanului și Bacăului în derularea acestui program social și a felicitat pe părintele paroh și pe enoriașii Parohiei Țepoaia pentru organizarea acestei întâlniri, menționând rolul acesteia de a facilita integrarea socială în comunitate a persoanelor aflate în detenție.

Cu această ocazie, în urma derulării activității de la Parohia Țepoaia, alte două parohii ale Protoieriei Sascut și-au exprimat dorința de a organiza astfel de întâlniri cu persoanele private de libertate, respectiv Parohia Slobozia Stănișești, prin pr. Grama Marian și Parohia Păncești – Sascut, prin pr. Negoiță Ioan.

(Pr. Ciuche Eugen-Ciprian, Consilier Sector Social-Filantropic)

           

Citește mai multe articole despre: protopopiatul sascut, februarie, 2018