Întâlnirea membrilor Colegiului Național al Asistenților Sociali din România - filiala Bacău

În contextul Lunii Asistenței Sociale, care a adus în prim-plan importanța și dedicarea asistenților sociali în comunitate, filiala din Bacău a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) a organizat o întâlnire deosebită. Evenimentul a avut loc la data de 29 martie 2024, în Sala Mare a Consiliului Județean Bacău, începând cu ora 13.00, reprezentând o oportunitate valoroasă de a celebra și recunoaște rolul vital pe care îl joacă asistenții sociali în comunitate.

În cadrul acestui eveniment, preotul Ilarion Mâță, consilier la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim la această întâlnire. Într-un context în care asistența socială este o necesitate imperativă, Ziua Mondială a Asistenței Sociale, sărbătorită în luna martie, a pus accentul pe tema "Buen Vivir: Un viitor comun pentru o schimbare semnificativă și transformatoare", subliniind importanța unei abordări comune și transformative pentru un viitor prosper și echitabil pentru toți membrii societății.

Sucursala Teritorială Bacău a CNASR a organizat un workshop în cadrul căruia asistenții sociali din diverse domenii de activitate au fost invitați să participe și să contribuie la dezbateri legate de modificările legislative în domeniul asistenței sociale. Aceste discuții au subliniat în mod special importanța asistentului social în mediul rural, unde necesitățile comunităților pot fi adesea complexe și variate.

Evenimentul a reprezentat nu doar o ocazie de schimb de idei și experiențe, ci și un moment de solidaritate și recunoaștere a contribuției esențiale a asistenților sociali în îmbunătățirea calității vieții și în promovarea bunăstării sociale.

Întâlnirea organizată de filiala Bacău a CNASR a reconfirmat astfel angajamentul continuu față de promovarea și consolidarea domeniului asistenței sociale, subliniind că munca și devotamentul asistenților sociali sunt fundamentale pentru construirea unei societăți mai juste, echitabile și incluzive.

(Negru Gheorghe)