Hramul Bisericii "Sfântul Pantelimon" în Parohia Berești, Sascut

27 Iulie 2018

Credincioșii din Parohia Berești, Protoieria Sascut, au serbat vineri, 27 Iulie, hramul bisericii, cinstindu-și ocrotitorul și purtătorul în rugăciuni către Dumnezeu, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

 

Ieri, 27 Iulie 2018, sute de lăcașuri de cult din Patriarhia Română au sărbătorit hramul Sfântului Pantelimon.
Printre acestea, se numără și biserica din Parohia Berești-Protopopiatul Sascut, aflată sub oblăduirea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

Prin purtarea de grijă a părintelui Protopop Negoiță Ioan, la invitația Pr. paroh Burduja Petru, preoții din comuna Sascut, alături de oficialitățile comunei, credincioșii din parohie, precum și alți invitați, au participat la sărbătoarea satului.

Ziua a debutat prin oficierea slujbelor: Utreniei, Acatistul și Sfânta Liturghie; a continuat cu săvârșirea slujbei de pomenire a ctitorilor și binefăcătorilor bisericii, a celei de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, și s-a încheiat cu slujba parastasului pentru cei adormiți.

În curtea bisericii, părintele paroh a amenajat un altar de vară, îmbrăcând în flori mai multe icoane: a Sfântului Pantelimon, a Sfântului Nicolae, a Sfintei Cuvioase Parascheva. Enoriașii au avut, astfel, posibilitatea să se roage și să își împărtășească recunoștința față de ocrotitorul lor și după finalizarea programului liturgic. 

Toți cei prezenți au fost poftiți de preotul paroh la o agapă creștină. (Pr Albu Gabriel)

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut