Hram la Parohia Lespezi din Protopopiatul Buhuși

19 Octombrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sâmbătă, 14 octombrie 2017, în mijlocul preoților și credincioșilor din Parohia Lespezi, Protopopiatul Buhuși, a fost prezent părintele protopop Vasile Cozma cu ocazia cinstirii ocrotitorului spiritual, Sf. Cuv. Parascheva.

 

Sub protia părintelui protopop a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia, la care au luat parte preoții din cercul pastoral nr. 4 „Sf. Ioan Gură de Aur”, împreună cu credincioși din comuna Gârleni.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a prezentat viața Sf. Cuv. Parascheva și împrejurările în care au ajuns moaștele Cuvioasei pe teritoriul țării noastre, cultul Sfintei în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, cunoscut fiind faptul că o părticică din Sf. moaște se află la Catedrala Arhiepiscopală, prezentând și câteva din mărturiile consemnate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în volumul „Ofrandă Cuvioasei Parascheva”.

La final, părintele protopop a transmis purtarea de grijă și binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale și a apreciat activitatea pastorală a pr. paroh Botezatu Radu și râvna credincioșilor din  această comunitate.

Citește mai multe articole despre: hram, la, parohia, Lespezi