Hram la Parohia Hociungi I

13 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, la Parohia Hociungi I, Protopopiatul Buhuși, au fost serbați ocrotitorii spirituali ai comunității de aici, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

 

Ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost prezent în mijlocul preoților din cercul pastoral nr. 2 „Sf. Ap. Petru și Pavel” și a credincioșilor părintele protopop Vasile Cozma, sub protia căruia a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a vorbit despre lumea nevăzută din care fac parte Sf. Arhangheli, despre faptul că prin intermediul îngerilor, oamenii se împărtășesc de infinitatea luminoasă și plină de viață, și de bucuria ce izvorăsc din Dumnezeu și astfel ei ajung să se apropie și mai mult de Acesta, și nu în ultimul rând despre faptul că îngerii sunt călăuzitorii vieții noastre pământești.

Tot acum, părintele protopop a apreciat activitatea administrativ – pastorală a părintelui Rotaru Alexandru desfășurată alături de credincioșii încredințați spre păstorire și a remarcat faptul că în Parohia Hociungi I această  activitate este una  vie, dinamică, care răspunde nevoilor spirituale și timpurilor în care trăim.

Părintele paroh Rotaru Alexandru a mulțumit părintelui protopop, preoților și credincioșilor prezenți, iar la final a fost săvârșită slujba de pomenire a ctitorilor adormiți.

Citește mai multe articole despre: hram, la, parohia, Hociungi I