Copii de la grădiniţa Sweet-Dreams Kindergarten Bacău, în vizită la Iteşti

21 Iulie 2014

Vineri, 18 iulie a.c., la ferma Schitului “Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” Iteşti au sosit musafiri. Cincisprezece preşcolari de la Grădiniţa Sweet-Dreams Kindergarten din Bacău, însoţiţi de educatoarele Diana Robu şi Anca Zaharia, alături de Iulia Savin, managerul unităţii de învăţământ, au poposit la Centrul Social-cultural-filantropic “Sf. Antipa de la Calapodeşti”, care funcţionează în cadrul Schitului de la Iteşti.

În cadrul programului de vară, copiii de la grădiniţa Sweet-Dreams Kindergarten Bacău, au avut tema săptămânală “Viaţa la fermă”. Urmărind să îi familiarizeze pe copii cu informaţii privind ocupaţiile tradiţionale ale românilor, alimentele specific româneşti, conducerea şi educatorii grădiniţei Sweet-Dreams Kindergarten Bacău au organizat o excursie de o zi la câteva obiective din jurul oraşului. Astfel, în prima parte a zilei, grupul format din 15 preşcolari, însoţiţi de educatoarele Diana Robu şi Anca Zaharia, alături de Iulia Savin, managerul unităţii de învăţământ, au poposit la Centrul Social-cultural-filantropic “Sf. Antipa de la Calapodeşti”, care funcţionează în cadrul Schitului de la Iteşti. Acolo, micuţii au fost întâmpinaţi de pr. Nicodim, administratorul aşezământului. Acesta le-a arătat animalele care se află la fermă, felul în care ele se hrănesc şi sunt îngrijite, dar şi care sunt produsele obţinute în urma creşterii animalelor. Pe întreg parcursul vizitei lor, micuţii au fost însoţiţi de pr. Codrin Laslău, coordonator în cadrul Centrului "Sf. Cuvios Antipa", şi de maica Andreea Olteanu, de la Centrul eparhial Roman, care au încercat să le facă şederea cât mai plăcută şi mai instructivă.

“Copiii au fost încântaţi de vizita la ferma de la Iteşti. Cu toţii ne-am simţit minunat. A fost un moment special. Ne-am simţit liberi şi foarte fericiţi. A fost cea mai reuşită activitate a noastră, de aceea vom reveni la Iteşti şi cu alte grupe de copii”, ne-a declarat Iulia Savin, manager Sweet-Dreams Kindergarten.