Conferință duhovnicească, în Protopopiatul Onești

24 Mai 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 23 mai, s-a desfășurat la Sala de conferințe „C. Negria” a Complexului „Creangă” din orașul Tg. Ocna, conferința preoților din Protopopiatul Onești. Ca delegați ai Înalpreasfinției Sale, la acest eveniment, au fost părintele consilier eparhial Alexandru Zamfir, părintele Exarh Serafim Huzdup, părintele Inspector eparhial Silviu Daniel Matei, părintele Secretar eparhial Ciprian Ignat. Din prezidiu au mai făcut parte părintele Inspector  Ilarion Mâță, părintele Inspector Constantin Alupei și părintele Protopop Ioan Bârgăoanu.

La începutul Conferinței au fost felicitați toți preoții care au ieșit la pensie, acestora oferindu-li-se din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim o diplomă de onoare, o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, un aranjament floral și un gest de prețuire din partea părinților Protoieriei Onești.

         Părintele Consilier administrativ Alexandru Zamfir, printre alte cuvinte de suflet, a spus: „apreciem inițiativa Protoieriei Onești de a evidenția activitățile părinților pensionari, adevărați bătrâni, Avva, care prin misiunea liturgică de peste 40 de ani de slujire a lui Hristos, sunt pentru toți modele de urmat și făclii de Înviere”.

         Totodată părintele Secretar eparhial Ciprian Ignat a sugerat ca această inițiativă este demnă de implementat în toate Protopopiatele Arhiepiscopiei, prin faptul că „ reprezintă o frumoasă și bogată activitate întru slujirea Mântuitorului Hristos și în povățuirea și călăuzirea fiilor Bisericii noastre ortodoxe strămoșești”.

         La final, părintele Protopop Ioan Bârgăoanu a adresat sincere mulțumiri tuturor preoților Protoieriei Onești pentru acest demers susținut și lucrat împreună pentru evidențierea lucrării misionare a preoților pensionari din Protoierie. Au fost evidențiate următoarele familii de preoți pensionari: Pr. Dumitru și d-na Olga Ciubotaru, Pr. Mircea și d-na Ileana Ilie, Pr. Ioan și d-na Elena Sătulu, Pr. Mihai și d-na Gheorghița Tofalvi, Pr. Ioan și d-na Maria Bucă, Pr. Vasile și d-na Floarea Lupescu, Pr. Constantin și d-na Aurelia Genes, Pr. Adrian Costin și Pr. Costică Șorea.

(Pr. Ioan Bârgăoanu)

Citește mai multe articole despre: protopopiatul onesti, conferinta preoteasca, Tg. Ocna