Cinstirea Sf. Efrem cel Nou la Centrul rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice – Hârja

7 Mai 2018
Pe data de 5 mai 2018, Centrul rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice – Hârja, și-a cinstit unul dintre ocrotitorii Paraclisului, închinat Sf. Efrem cel Nou și Sf. Nectarie de Aegina, fiind locul unde vârstnicii se adună zilnic și participă la Dumnezeiasca Liturghie și alte slujbe din cadrul celor șapte Laude săvârșite de preoții acestui așezământ.

Din 5 mai 2016, Sf. Efrem cel Nou a devenit ocrotitor al Paraclisului Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Hârja, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de Sf. Nectarie de Aegina, cei doi sfinți fiind grabnic vindecători și mijlocitori înaintea Preasfintei Treimi, pentru vindecarea și tămăduirea bolilor trupești și sufletești ale bătrânilor rezidenți din acest așezământ.

Sărbătoarea închinată ocrotitorului a debutat pe 4 mai cu slujba de priveghere, iar în ziua cinstirii Sf. Efrem cel Nou, preoții și vârstnicii rezidenți, au săvârșit împreună Acatistul și Sfânta Liturghie, împărtășindu-se de Cuvântul Lui Dumnezeu și de Sfânta Euharistie.
Tuturor viețuitorilor și ostenitorilor Centrului li s-a oferit ca semn de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, câte o iconiță cu Sf. Efrem cel Nou.

Pr. Ilarion Mâță