Cerc pastoral în Parohia Orbic din Protopopiatul Buhuși

24 Noiembrie 2017

Joi, 23 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Orbic din Protopopiatul Buhuși, a avut loc întrunirea preoților din cercul pastoral nr.1, „Sf. Ierarh Nicolae”.

 

Ca reprezentant al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în calitate de Protopop al Protopopiatului Buhuși, a fost prezent în mijlocul preoților din orașul Buhuși și din comuna Blăgești, PC Pr. Protopop Vasile Cozma, sub protia căruia au fost săvârșite Utrenia și Sfânta Liturghie, alături de credincioșii prezenți la acest eveniment.

În cuvântul de învățătură părintele Protopop a vorbit despre importanța pe care Maica Domnului a avut-o în istoria mântuirii neamului omenesc, Ea fiind aceea care și-a asumat de bunăvoie planul mântuirii, primind din partea Sf. Arhanghel Gavriil Vestea cea Bună a întrupării Fiului lui Dumnezeu. Tot acum, părintele Protopop a transmis dragostea și purtarea de grijă pe care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim le are față de preoții și credincioșii din Protopopiatul Buhuși, mulțumind părintelui paroh Gheorghe Bârjovanu pentru invitație.

Părintele paroh Gheorghe Bârjovanu a pregătit lucrarea cu tema: „Istoricul Parohiei Orbic”, în care a surprins aspecte legate de formarea comunității din Orbic, amintind și de luptele victorioase purtate de Sf. Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt la gura Orbicului, dar și aspecte legate de ridicarea locașului de cult și lucrările de restaurare realizate în decursul timpului de către preoții care au slujit în această parohie, împreună cu ctitorii din această comunitate.

La final, părintele paroh a trecut în revistă evenimentele desfășurate în anii trecuți la Parohia Orbic, cele desfășurate anul acesta până în prezent și cele care se vor mai desfășura până la sfârșitul anului, mulțumind părintelui Protopop, preoților și credincioșilor pentru prezența la această zi de împreună rugăciune.

Citește mai multe articole despre: cerc, pastoral, Orbic