Cerc pastoral în Parohia Bârjoveni II din Protopopiatul Buhuși

7 Septembrie 2017

Marți, 5 septembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a avut loc la Parohia Bârjoveni II, Protopopiatul Buhuși, întrunirea preoților din Cercul pastoral nr. 2 „Sf. Ap. Petru și Pavel.

 

În mijlocul preoților și credincioșilor a fost prezent și părintele protopop Vasile Cozma, sub protia căruia au fost săvârșite slujba Utreniei și Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a vorbit despre rolul avut de Sf. Proroc Zaharia și Dreapta Elisabeta, părinții Sf. Ioan Botezătorul, în iconomia venirii în lume a Înaintemergătorului Mântuitorului Iisus Hristos.

Părintele Purcariu George de la Parohia Siliștea I a pregătit lucrarea cu tema: „Începutul Anului Bisericesc”, în care a prezentat motivația începerii anului la data de 1 septembrie, împărțirea și simbolismul lui, făcând și o paralelă între începutul și sfârșitul anului bisericesc și  anului agrar, adăugând la sfârșit și un fragment din rugăciunea de binecuvântare a anului bisericesc ce se citește la slujba de Tedeum.

La final, părintele protopop a transmis binecuvântarea și purtarea de grijă pe care Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim le are față de preoții și credincioșii Protopopiatului Buhuși, a apreciat activitatea administrativ – pastorală a părintelui Rotaru Constantin în calitate de preot paroh al Parohiei Bârjoveni II și a mulțumit tuturor celor prezenți la această zi de rugăciune.

Citește mai multe articole despre: cerc, pastoral, parohia, Barjoveni, ii