Proiect european în Protopopiatul Moinești

20 August 2013

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, sâmbătă 31 august 2013, va avea loc, în casa socială a parohiei Băseşti, cea de-a V-a ediţie a CONCURSULUI DE ŞAH, organizat de Protoieria Moineşti în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Club "Elisabeta Polihroniade".

CONCURSUL DE ŞAH se desfăşoară la iniţiativa şi sub coordonarea îndrumarea părintelui paroh Parfene Dumitru. La această a V-a ediţie aşteptăm cel puţin 130 de participanţi, din care 100 la categoriile 8-14 ani şi 30 la categoria seniori (peste 15 ani); în ceea ce priveşte organizarea evenimentului, au fost pregătite:

      - 80 table de şah omologate şi 60 de ceasuri electronice omologate de Federeaţia Română de Şah,

       - 6 cupe, 30 medalii şi 30 diplome pentru premianţi, 100 diplome de participare, icoane şi carte bisericească, premii în bani pentru câştigători, în valoare de 500 ron.

       - scurt program artistic (cântece religioase şi toacă) susţinut de copiii care au participat la catehezele dumincale;

       - vizionarea de materiale multimedia cu conţinut specific,

       - festivitate de premiere.

Concursul vine în continuarea eforturilor de până acum, pentru stimularea copiilor participanţi în vederea obţinerii de rezultate la competiţiile naţionale şi internaţionale. Cele mai bune rezultate de până acum au fost participarea la:

       - Campionatul Mondial de Şah - IAŞI 2012

       - Campionatul Naţional Şcolar de Şah – Căciulata 2011, 2012 unde au obţinut mai multe locuri I, II şi III precum şi numeroase menţiuni.

 

Regulamentul Concursului de Şah Sâmbătă 31 august 2013

       I. Preliminarii:

       Pentru a participa la concurs concurenţii trebuie să cunoască şi să respecte legile și regulamentele jocului de şah, să cunoască noţiunile elementare ale jocului de şah (semnificaţia, valoarea şi deplasarea pieselor).

       Concursul se adreseaza celor cinci categorii de vârstă:

       - Sub 8 ani (copii născuți dupa 2005 inclusiv) - Sub 10 ani (copii născuţi în 2003 şi 2004)
       - Sub 12 ani ( copii născuţi în 2001 și 2002)
       - Sub 14 ani ( copii născuţi în 1999 şi 2000)
       - Peste 15 ani impliniti anul curent (tineri și adulți născuti înainte de 1998 inclusiv) (se va avea în vedere vârsta împlinită din 1 ian.-31 dec. 2013 - după certificatul de naştere sau buletin).

       Înscrierea, tragerea la sorți a concurenţilor și afișarea rezultatelor, clasamentul final se vor efectua cu ajutorul programului de calculator

Ultimele înscrieri - la ora 9.30 !

II. Programul competiţiei:

       - Sistemul de joc va fi cel elveţian (sau Round-Robin dacă va fi cazul) pe parcursul a 5 runde, pentru fiecare rundă jucătorii având la dispoziție 15 minute fiecare.

Departajarea în cazul egalităţii de puncte de la finalul rundelor se va face în funcţie de următoarele criterii: Bucholtz general, Bucholtz mediu, Scor progresiv, Berger, Numărul de victorii.

Premierea se va face după ultima rundă și vor acorda pentru fiecare categorie de vârstă (baieți separat fete) următoarele premii:

       - premiul I: cupă + medalie + diplomă + obiecte bisericești
       - premiul II: medalie + diplomă + obiecte bisericești
       - premiul III: medalie + diplomă + obiecte bisericești
       - premiu de participare: diplomă + obiecte bisericești
       - premii surpriză.
  
În pauza de după runda a treia participanții vor putea asista la programul artistic pregătit de copiii din parohie, după care vor servi aperitive și băuturi răcoritoare pregătite de organizatori.

       * INFORMAŢII SUPLIMENTARE ȘI ÎNSCRIERI:
       Preot Parfene Dumitru tel: 0740-94.74.62
       email: parfene_dumitru@yahoo.com
       web: http://parohiabasesti.blogspot.ro