O rază de lumină, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Comăneşti

Fundația "Solidaritate și Speranță" (FSS) a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a derulat în perioada 3-5 aprilie 2013 la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Numărul 2 din Comăneşti, proiectul naţional "O rază de lumină".

La aceste activităţi au participat cinci copii beneficiari ai Centrului de zi pentru copii "Sfânta Marina" din Iaşi, însoţiţi de Lucian Isaicu, coordonatorul centrului, şi cinci copii de la Centrul de zi pentru copii "Mia Casa Inculeţ" - Bârnova, coordonaţi de psihopedagog Gelina Poiana.

Copiii s-au implicat în ateliere de pictură, acţiuni sportive, jocuri interactive şi competiţii. La activităţi au participat reprezentanţi ai centrului din Comăneşti, profesori, psihologi, psihopedagogi şi asistenţi sociali. Ei au avut bucuria de a merge în pelerinaj la Mănăstirea "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" - Vermești, unde au au ascultat un cuvânt de folos de la duhovnicul aşezării monahale.

"În cadrul centrului moineştean a fost amenajat un paraclis având hramul Sfântului Pantelimon. De asemenea, se dorește înfiinţarea unui centru de zi care să fie ocrotit de Sfânta Marina, în semn de respect şi colaborare durabilă cu FSS din Iaşi. Mulţumim echipei multidisciplinare de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Comănşti pentru invitație, Şcolii Postliceale "Olga Sturdza" din cadrul FSS, precum şi persoanelor sau firmelor care au făcut ca acest schimb de experienţă să fie unul util, plăcut şi cu rezultate deosebite", a declarat Mihaela Maxim, referent marketing în cadrul FSS a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.