Decembrie 2019

9 Decembrie 2019

*întâlnirea IPS Părinte Ioachim cu preotesele văduve și copiii preoților, orfani de tată, din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului*

Duminica a 27-a după Rusalii a fost o zi cu o încărcătură emoțională deosebită pentru preotesele văduve și copiii preoților rămași fără tată la o vârstă fragedă, care au fost invitați de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru a petrece o zi în sânul marii familii duhovnicești pe care o reprezintă Biserica. Ziua dedicată copiilor și mămicilor care se află în această situație delicată, a început cu participarea la Sfânta Liturghie arhierească oficiată la Biserica „Sf. Nicolae” din Bacău.

8 Decembrie 2019

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, a avut loc la Parohia Hociungi II din Protopopiatul Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, slujba Vecerniei unită cu Litia, în cinstea ocrotitorului bisericii parohiale, Sf. Ierarh Nicolae.

8 Decembrie 2019

Iisus, în vreme-aceea, chiar într-o  zi de  sabat

Cuvântul Vieții-L predica la sinagoga din sat.

După ce sfârși cuvântul încărcat de-nțelepciune

A observat o femeie cu un duh de slăbiciune.

De optsprezece ani săraca nu mai contemplase cerul,

Însă simțea că de-acolo vin mila și-Adevărul.

Dacă Iisus a văzut-o, chemând-o, i-a spus așa:

„Femeie, ești dezlegată de toată povara ta.”

A pus mâna peste dânsa  și îndată s-a-ndreptat,

Iar femeia lung privindu-l mulțumind i s-a-nchinat.

7 Decembrie 2019

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, pericopa evanghelică de la Luca 13, 10-17 ne prezintă vindecarea unei femei care de 18 ani avea un duh de neputință fiind legată de diavol să nu poată vedea frumusețea bolții cerului sau strălucirea soarelui. Nu ne sunt precizate în textul evanghelic vârsta și numele acestei femei, ci doar vindecarea uimitoare în zi de Sâmbătă, prin punerea mâinilor Mântuitorului.

7 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, începând seara zilei de joi, 5 decembrie 2019, preoții slujitori ai Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bacău, împreună cu alţi preoţi invitaţi şi credincioși ai acestei parohii emblematice a oraşului, cu peste 150 de ani de istorie, au trăit bucuria debutului zilelor duhovniceşti prilejuite de hramul acesteia.

7 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 6 decembrie 2019, prin implicarea preotului paroh Gabriel Ichim-Radu alături de preotul împreună slujitor Daniel-Ionel Marari, în Parohia „Sf. Andrei Criteanul” din orașul Bacău, a fost implementat proiectul cultural-catehetic eparhial: „Școala de iarnă – Colindele: sărbătoarea bucuriei satului românesc.

6 Decembrie 2019

Studenți de la Secția de Teologie Ortodoxă Asistență din cadrul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, în perioada 2-5 decembrie 2019, au reprezentat România prin  Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” la renumitul Târgul Internațional de Crăciun de la Viena.

6 Decembrie 2019

Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, a fost serbat joi, 5 decembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Catedrala orașului Buhuși, în prezența părintelui Protopop Vasile Cozma, a unui sobor impresionant de preoți, reprezentanți ai autorităților locale, alături de mulțime multă de credincioși din această comunitate.

6 Decembrie 2019

Studenți teologi asistenți sociali de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din  Iași, voluntari ai Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, în data de 5 decembrie 2019, de Ziua Internațională a Voluntariatului, au pregătit  un act de caritate sub îndrumarea doamnei profesor, Conf. dr.Carmen Gabriela Lazareanu cu sprijinul financiar și logistic al studentilor, cadrelor didactice și al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”.

6 Decembrie 2019

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oficiat în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae slujba Sfintei Liturghii, la Mănăstirea Văratec din județul Neamț.

Pagini