Decembrie 2019

31 Decembrie 2019
Cu prilejul întâmpinării Anului Nou 2020, Vã transmitem urãri de sãnãtate și spor duhovnicesc pe calea mântuirii! Pruncul Sfânt Mântuitor născut în ieslea Betleemului sã Vã umple vistieria inimii cu bogãtii sufleteşti și sã Vã dăruiască puteri înnoitoare izvorâte din energia necreatã a lui Dumnezeu. 
La mulți și binecuvântați ani!

† IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

30 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul proiectului „Ajută-l pe Moș Crăciun!“, a avut loc oferirea de daruri, pregătite cu grijă de credincioșii Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Bacău, păstoriți de pr. paroh Constantin Abageru și pr. inspector Adrian Alexandrescu. Darurile au fost oferite copiilor nevoiași ce aparțin Parohiei „Sfântul Nicolae“ din satul Podiș, com. Mărgineni, jud. Bacău, paroh fiind pr. Iulian Popa.

30 Decembrie 2019

În ziua de 30 decembrie 2019, monahia Dionisia Schiopu, directorul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman a fost prezentă la Complexul Romanița, unde a oferit unei mame cu  9 copii pachete cu dulciuri, fructe și bani.

30 Decembrie 2019

La data de 30 decembrie 1990, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite la Mănăstirea nemțeană Văratec, sub protia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost hirotonit în treapta de ieromonah.

29 Decembrie 2019

În data de 29 decembrie 2019, a fost târnosit Așezământul social cultural cu hramul Acoperământul Maicii Domnului din parohia Trifești, Protopopiatul Roman, de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

29 Decembrie 2019

Joi, 26 decembrie 2019, membrii Ansamblului „Cununa Muntelui” din Comănești i-au colindat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Spiridon” din aceeași localitate.

28 Decembrie 2019

În țipăt sinistru şi plâns de copil,
O, Doamne preabun, în rugă te chem,
Răscumpără-ți pruncii tăiați inutil
Şi-auzi pe Rahila la Bethleem!

Pământu-i pustiu, iar omu-i stingher,
Şi plânsul Saharei s-aude şi-n crâng,
Coboară-ți privirea spre lume, din cer,
Şi mângâie ochii celor ce plâng.

28 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada sărbătorii Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, în Parohia "Nașterea Maicii Domnului" din Rădoaia, s-a desfăşurat proiectul catehetic-cultural eparhial "Colindele - Sărbătoarea bucuriei satului românesc".

28 Decembrie 2019

În perioada sărbătorii Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și sub îndrumarea părintelui protoiereu Vasile Abageru, în Parohia Cucova din comuna Valea Seacă s-a desfășurat proiectul catehetic-cultural eparhial „Colindele - Sărbătoarea bucuriei satului românesc".

28 Decembrie 2019

În perioada premergătoare Nașterii Domnului, corul Parohiei Ortodoxe Lazaret din municipiul Bacău a adus alinare sufletească celor aflați în suferință, prin colindele interpretate la Penitenciarul Bacău, Maternitate și secția de Oncologie a Spitalului Județean Bacău şi la Spitalul „Ileana Cezarina”.

Pagini