Octombrie 2019

15 Octombrie 2019

În perioada 06 – 12 octombrie 2019, un grup de pelerini însoţiţi de preoţii Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău au efectuat un periplu spiritual şi cultural intitulat „Pe urmele Sfinţilor din Grecia”, realizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim şi cu sprijinul Centrului de Pelerinaje „Meteora Tour” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

15 Octombrie 2019

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost oficiată în Parohia Lespezi, Protopopiatul Buhuși, slujba Vecerniei unită cu Litia, în cinstea ocrotitorului spiritual al bisericii parohiale și al comunității de aici, Sf. Cuv. Parascheva.

14 Octombrie 2019

În străvechiul chivot mușatin închinat ocrotitoarei Eparhiei Romanului și Bacăului, a fost săvârșită astăzi, 14 octombrie 2019, în ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba hramului de un sobor de  ieromonahi, stareți ai mănăstirilor de pe cuprinsul Eparhiei, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

13 Octombrie 2019

Simpozionul Național „Terapia ocupațională, o perspectivă a îmbătrânirii active” a fost organizat în perioada 11-13 octombrie, în contextul lunii dedicate persoanei vârstnice, de către Asociația „Sf.Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, fiind la a cincea ediție.   Evenimentul a reunit participanți din toată țara, profesori universitari, medici, asistenți sociali, psihologi, kinetoterapeuți, economiști, antreprenori, directori de instituții pentru vârstnici, profesioniști din mediul public și privat, dar și studenți. A fost abordat un subiect actual, legat de modul în care persoana vârstnică poate îmbătrâni activ prin terapia ocupațională, adică prin mișcare, activitate în folosul comunității, ateliere de artă, tradiție și spiritualitate.

13 Octombrie 2019

Duminică, 13 octombrie 2019, pelerini din întreaga Eparhie a Romanului și Bacăului au participat la slujba Vecerniei oficiată sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Catedrala arhiepiscopală din Roman, de soborul preoților romașcani.

13 Octombrie 2019

Șase ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, aflați în drum spre Iași pentru a se închina la racla cu sfinte moaște a ocrotitoarei Moldovei, s-au oprit pentru a săvârși Sfânta Liturghie, în Duminica a XXI-a după Rusalii, în Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Parascheva” din Roman, cu prilejul manifestărilor dedicate împlinirii unui deceniu de la actul istoric al ridicării Episcopiei Romanului la rangul de arhiepiscopie. Cu acest prilej a fost sfințit și corpul administrativ ce întregește ansamblul arhitectonic al Centrului eparhial, așezat sub ocrotirea Sfântului Ierarh Dosoftei.

13 Octombrie 2019

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, cu prilejul aniversării a 10 ani de ridicarea în rangul de Arhiepiscopie a Eparhiei Romanului şi Bacăului – eveniment organizat de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, duminică, 13 octombrie 2019

12 Octombrie 2019

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, la ceas de seară, în străvechea Catedrală din Roman, a fost oficiată slujba Vecerniei unite cu Litia la care au participat IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și P.S Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, alături de un sobor de preoți consilieri, inspectori și slujitori din cele șase protopopiate ale Eparhiei, elevi de la Seminarul Teologic „Episcop Melchisedec Ștefănescu” și mulțime de credincioși. Tot acum, după slujbă, a avut loc resfințirea atelierului de producție de lumânări „Sf. Fotini”.

11 Octombrie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit astăzi, 11 octombrie 2019, Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

11 Octombrie 2019

Hramul Catedralei arhiepiscopale din Roman, închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi serbat anul acesta în contextul manifestărilor cultural-religioase dedicate împlinirii unui deceniu de la ridicarea Episcopiei Romanului la rangul de arhiepiscopie.

Pagini