Octombrie 2019

30 Octombrie 2019

Marți, 29 octombrie, la Centrul eparhial Roman a avut loc o ședință la care au participat 30 de preoți și profesori de la catedra de religie, preoții coordonatori cu responsabilități Pro Vita și preoții responsabili de activitatea catehetică și de tineret din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei. Bucuria de a afla despre aceste noi inițiative a fost dublată de prezența și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

30 Octombrie 2019

Asociația “Sfânta Anastasia Romana” și-a sărbătorit în ziua de 29 octombrie hramul, reprezentat de ziua Sfintei Mucenițe Anastasia Romana.

29 Octombrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” în parteneriat și prin co-finanțarea Consiliului Județean Bacău, în perioada august – octombrie, a derulat proiectul social „Îngrijirea pe termen lung a vârstnicilor. Prioritate medico-socială națională și europeană”.

29 Octombrie 2019

Cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Roman s-a desfăşurat luni, 29 octombrie 2019, examenul de capacitate preoțească.

29 Octombrie 2019

Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi pomenit sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veşnice.

29 Octombrie 2019

Începând cu orele 10:00, în ziua de marți, 29 Octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc sedința preoților din Protoieria Sascut din luna Octombrie, în Biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", din Parohia Pâncești, comuna Sascut.

28 Octombrie 2019

În ziua de 28 octombrie 2019, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia au fost luate mai multe hotărâri, între care menționăm:

28 Octombrie 2019

La Palatul Patriarhiei s-a desfășurat luni dimineață Ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, eveniment dedicat trecerii în revistă a principalelor activități dedicate Anului Omagial și Comemorativ 2019.

27 Octombrie 2019

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, 27 octombrie 2019, la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale și al Capitalei, a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. 

Împreună cu Patriarhul Daniel au slujit mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, printre care și Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, dar și Mitropolitul Naum de Ruse, din Biserica Ortodoxă a Bulgariei, țara natală a Sfântului Dimitrie cel Nou, și Episcopul Qais de Erzurum din Patriarhia Antiohiei. După slujbă a avut loc proclamarea canonizării Sfântului Ierarh Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe din Republica Moldova.

26 Octombrie 2019

În ziua de pomenire a Sfântului Dumitru - Izvorâtorul de mir, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a avut loc slujba de pomenire a marelui teolog Dumitru Stăniloae și a victimelor decedate în cumplitul incendiu de la Colectiv.

Pagini