Septembrie 2019

1 Octombrie 2019

În fiecare an, la data de 1 octombrie, se celebrează excelența în gerontologia socială prin valorizarea persoanei vârstnice. După Sfânta Liturghie oficiată în Paraclisului Centrului social – medical pentru persoane vârstnice din Hârja, bătrânii și personalul specializat în terapiile ocupaționale, alături de kinetoterapeuții și asistenții sociali ai instituției au desfășurat mai multe ateliere de lucru, pictură pe sticlă, jocuri interactive și alte activități recreative. Nu a lipsit sărbătoarea câmpenească, cântecul popular și voia bună.

30 Septembrie 2019

38 de ierarhi au fost prezenți luni în Catedrala Patriarhală pentru a participa la Sfânta Liturghie și Slujba de Te Deum oficiate cu prilejul aniversării a 12 ani de când Preafericitul Părinte Daniel a fost întronizat ca Patriarh al României.

30 Septembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în după-amiaza zilei de duminică, 29 septembrie 2019, Asociaţia „Treime de Arhierei” şi Parohia „Sfinţii Trei Ierahi” din Protopopiatul Bacău, au desfășurat Proiectul cultural-catehetic „Satul românesc – credinţă, tradiţie şi istorie”. Prezent la eveniment din partea Părintelui Arhiepiscop Ioachim a fost părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul sectorul cultural al Administrației Eparhiale.

30 Septembrie 2019

Asociația „Sfânta Anastasia Romana” a desfășurat sâmbătă, 28 septembrie, alături de Primăria orașului Târgu Ocna o amplă acțiune de ecologizare intitulată “Ziua curățeniei în Târgu Ocna - Let’s do it România”.

30 Septembrie 2019

Joi, 26 septembrie 2019, a avut loc activitatea săptămânală a Centrului de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici din cadrul Parohiei Ortodoxe Lazaret din Bacău, care a reunit peste 20 de membri.

30 Septembrie 2019
Din suferința ta, iubită Teodora,
Iisus voit-a și noi să învățăm,
Că trebuie sa trecem prin cruce, bunăoară,
Cu tine către ceruri smeriți să ne'nălțăm.
 
Dar iartă-ne, fecioară, că n-am fost Cirineul, 
Chiar siluiți, să-ți ducem și noi crucea ta.
Din contra, tot tu ai fost aceea ce ai purtat tot greul,
Căci n-am găsit nici logos a te îmbărbăta.
 
Pe chip, de multă vreme, lumina necreată,
Se instalase veșnic prin Domnul Iisus,
Deși erai pe cruce, ca și El altădată,
Acum fii fericită că-n slava Lui te-ai dus.
30 Septembrie 2019

Am aflat cu nespusă durere despre plecarea timpurie din lumea aceasta, după o lungă şi grea suferinţa, a tinerei Teodora Stamate, primul din cei cinci copii ai preotului Florin Stamate, de la Parohia Şesuri, din Protopopiatul Moineşti.

După o luptă grea cu o necruţătoare boală, duminică, 29 septembrie 2019, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, inima Teodorei a încetata să mai bată, la vârsta de 16 ani, sufletul său curat mutându-se în Casa Părintelui Ceresc.

29 Septembrie 2019

Odată cu încheierea lucrărilor de zidire a Bisericii cu hramul Izvorul Tămăduirii, din satul Bălăneasa, comuna Livezi, aceasta a îmbrăcat haina sfințirii prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. La acest moment de sărbătoare au participat P. Cuv. Pimen Costea, vicar eparhial, PC Pr. Ioan Bârgăoanu, protopop al Protoieriei Onești, preoți din parohiile vecine, oficialități județene și locale, precum și numeroși credincioși de aici și de prin comunele din apropiere.

28 Septembrie 2019

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a Parohiei Rățeni, Protoieria Moinești, a fost săvârșită sfânta liturghie și slujba parastasului pentru părintele Ionuț Rusu, la împlinirea a un an de zile de la trecerea la cele veșnice.

28 Septembrie 2019

În dimineața zilei de 28 septembrie 2019, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a resfințit biserica din parohia Secuieni, protopopiatul Bacău. Slujba a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii sub protia P. Cuv. părinte Pimen Costea, vicar eparhial, împreună cu părintele consilier eparhial Alexandru Zamfir, P.C. părinte protopop Costică Busuioc și un impresionant sobor de preoți.

Pagini