Mai 2019

23 Mai 2019

Echipa care a inițiat înființarea Școlii Primare "MUȘATINII" și a demarat procedura de evaluare ARACIP, în vederea autorizării, a primit în zilele de 16-17 mai, vizita ARACIP. Activitatea desfășurată pe parcursul celor două zile a fost o colaborare eficientă între echipa școlii și cea a evaluatorilor Agenției Române de Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar. La activităţile prevăzute în agenda vizitei de evaluare a participat şi d-na insp. Maria Ghiniță, ca delegat din partea I.S.J. Neamț în calitate de observator al obiectivității justificărilor și aprecierilor îndeplinirii standardele ARACIP pentru autorizare. 

23 Mai 2019

Seniorii de la Centrul de socializare şi petrecere a timpului liber al Parohiei Ortodoxe Lazaret s-au reunit în cadrul întâlnirilor săptămânale, pentru a petrece un timp de calitate, într-o atmosferă duhovnicească, dar şi cu valenţe culturale.

22 Mai 2019

În perioada 20-21 mai, un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iași, specializare asistență socială, anii I și II au participat la un training prilejuit de perioada de formare a coordonatorilor taberelor de vară ce se vor organiza în localitatea Hârja, comuna Oituz, județul Bacău, în contextul Anului omagial al satului românesc.

22 Mai 2019

Am aflat cu tristețe despre încetarea prematură din viață a doamnei Loredana Olteanu, în diminieața zilei de 22 mai 2019.

În aceste momente de grea încercare pentru părintele Ciprian Olteanu de la Biserica "Sfântul Nicolae" din Bacău, și cei doi copii ai săi, ne rugăm Bunului Dumnezeu să întărească pe membrii familiei și apropiații acesteia. Dumnezeu să o odihnească! 

22 Mai 2019

Concursul Naţional Catehetic „Hristos, sufletul satului meu”, desfăşurat în perioada 15 decembrie 2018 – 21 mai 2019, a fost dedicat copiilor din grupele catehetice ale parohiilor înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”. În urma jurizării acestui concurs la nivel Eparhial prin Biroul de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Sectorului Cultural, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, două parohii au fost declarate câştigătoare ale Premiului I, din cele două judeţe în care îşi desfăşoară jurisdicţia canonică: Parohia „Sf. Trei Ierarhi” din Protopopiatul Bacău – județul Bacău şi Parohia Horia din Protopopiatul Roman – județul Neamț, ce au fost premiate de către P.F. Părinte Patriarh Daniel în ziua de pomenire a „Sfinților Împărați Constantin și Elena", la hramul Catedralei Patriarhale.

21 Mai 2019

În ziua de 21 mai, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, cei întocmai cu Apostolii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a slujit la Mănăstirea Codreanu, Metoc Chiriarhal, alături de soborul de preoți, în mijlocul mulțimii de credincioși prezenți aici cu prilejul hramului.

20 Mai 2019

În seara zilei de Duminică, 19 mai 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Parohia Traian au fost cinstiţi în mod deosebit Sfinţii Împăraţi cei întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa Elena. Înainte prăznuirea hramului locaşului de cult s-a săvârşit la iniţiativa părintelui paroh Gavril Trofor prin săvărşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, slujbă ce a fost prezidată de părintele protoiereu de Bacău, pr. Costică Busuioc.

20 Mai 2019

Luni, 6 mai 2019, în sala de ședințe "Episcop Teodosie Atanasiu" a Protopopiatului Sascut, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a avut loc premierea participanților la concursul patriarhal "Hristos, sufletul satului meu", etapa pe protopopiat; în prezența copiilor, a profesorilor de religie care i-au coordonat și a preoților care s-au implicat în pregătirea acestora.

 

19 Mai 2019

În ultimii ani a devenit o tradiție ca, în preajma încheierii cursurilor, elevii care s-au remarcat prin rezultatele excelente obținute la concursurile școlare să fie premiați de Biserică.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului susține excelența în educație prin premierea elevilor cu rezultate deosebite și a dascălilor dedicați, indiferent de materia pe care aceștia o predau, considerând educația o treaptă spre înțelepciunea care apropie de Dumnezeu.

19 Mai 2019

Enoriaşii Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Bacău au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim. În contextul serbării hramului bisericii, Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie. La slujbă a avut loc și o hirotonie întru preot. De asemenea, la final au fost premiați elevii medaliaţi la olimpiadele și competițiile naţionale pe discipline în anul școlar 2018 – 2019.

 

Pagini