Mai 2019

1 Iunie 2019

În perioada 29-31 mai 2019, în cadrul Săptămânii altfel, 90 de voluntari ai Centrului de tineret și voluntariat „Sf. Filofteea” din cadrul Colegiului „Grigore Moisil”, au dat o mână de ajutor beneficiarilor și ostenitorilor Complexului de servicii sociale din Hârja.

31 Mai 2019

Papa Francisc, însoţit de Patriarhul Daniel, a vizitat Catedrala Naţională din Bucureşti la scurt timp după întâlnirea de la Palatul Patriarhiei.

31 Mai 2019

Primit de Patriarhul României în Catedrala Națională, Papa Francisc a vorbit despre semnificația rugăciunii pe care urma să o rostească vineri, 31 mai 2019, la finalul vizitei în noul lăcaș de cult care simbolizează unitatea de neam și de credință a românilor.

31 Mai 2019

După întrevederea istorică de la Palatul Patriarhiei, Patriarhul Daniel şi Papa Francisc au vizitat Catedrala Naţională.

31 Mai 2019

Papa Francisc s-a întâlnit vineri cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

31 Mai 2019

La puţin timp după sosirea în România, Papa Francisc a avut o întâlnire istorică la Palatul Patriarhiei cu Patriarhul Daniel şi membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

31 Mai 2019

În zilele de 30 și 31 mai 2019 a avut loc la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman examenul de certificare a calificării  absolvenților învățământului liceal - nivel 4. Comisia  a fost formată din profesori ai instituției romașcane de  învățământ teologic, componența ei fiind avizată de către Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

31 Mai 2019

Grădina de copii a Fundației „Episcop Melchisedec” Roman, care are în structura sa Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” și viitoarea Școală Primară „Mușatinii”, are în centrul atenției cea mai dragă ființă, copilul. Cu o zi înainte de Sărbătoarea Internațională a Copilului, copiii din Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” au primit în vizită copilașii de la  Grădinița „Hansel und Grethel”. Activitatea  a avut loc ca urmare a proiectului de parteneriat încheiat între cele două grădinițe  cu tema „Schimburi de bune practici privind beneficiile noilor educații”.

31 Mai 2019

În discursul rostit vineri la Cotroceni, Papa Francisc a transmis salutări cordiale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

31 Mai 2019

Papa Francisc a ajuns în România vineri, în jurul orei 11:30, pentru o vizită de trei zile în ţara noastră.

Pagini