Decembrie 2018

31 Decembrie 2018

Luni, 31 decembrie, în Ajunul Anului Nou, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, înconjurat de preoții consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, de preoții din Protopopiatul Roman și de preoții slujitori la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Parascheva” din Roman, a săvârşit slujba Acatistului Domnului Iisus Hristos şi slujba de Te Deum la Începutul Noului An.

30 Decembrie 2018

Ultima duminică a anului 2018 a fost un nou prilej sfânt pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, care a oficiat  Sfânta Liturghie la catedrala arhiepiscopală cu hramul Sfintei Parascheva. Cu această deosebită întâlnire în cadrul liturgic, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi alături de mulțime de credincioși din urbea romașcană.

30 Decembrie 2018

România Liberă l-a declarat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel drept omul anului.

28 Decembrie 2018

La inițiativa părintelui paroh, Codrin Laslău, în perioada premergătoare Sărbătorii Naşterii Domnului, în satul Cernu, comuna Poduri, protopopiatul Moineşti, s-a desfăşurat o adevărată mobilizare a întregii comunități căreia i s-au alăturat oameni de bine din Bacău şi fii ai satului, acum aflați peste hotare, în scopul de a fi alături de oamenii rămaşi singuri, de a-i asigura de prezența Bisericii în viața lor şi de a le aduce puțină bucurie pe chipuri.

28 Decembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și la inițiativa Protopopiatului Bacău, condus de Pr. Protopop Costică Busuioc, în cadrul proiectului ”Ajută-l pe Moș Crăciun!”, a avut loc oferirea de daruri,  pregătite cu grijă de credincioșii Parohiei “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău, păstoriti de Pr. Paroh Constantin Abageru și Pr. Inspector Adrian Alexandrescu. Darurile au fost oferite copiilor  nevoiași ce aparțin Parohiei “Sfântul Nicolae” din satul Podiș, com. Mărgineni, jud. Bacău, paroh fiind pr. Iulian Popa.

28 Decembrie 2018

În Protopopiatul Buhuși, este organizată în aceste zile o activitate social – filantropică, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui Protopop Vasile Cozma,  în care un număr de zece parohii  oferă o masă caldă timp de zece zile, unui număr de 70 de persoane de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Buhuși.

28 Decembrie 2018

Asociația „Sfânta Anastasia Romana” a desfășurat în această perioadă cea de-a doua ediție a proiectului social-filantropic denumit „Cutia Bucuriei”.

27 Decembrie 2018

În a treia zi de Crăciun, când Biserica îl prăznuieşte pe întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, la Metocul chiriarhal de la Valea Budului din comuna Mărgineni, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

26 Decembrie 2018

 În cea de-a doua zi de Crăciun, în ziua de prăznuire a Sf. Nicodim de la Tismana şi a Sf. Eftimie Mărturisitorul, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat alături de un sobor de preoți și diaconi Sfânta Liturghie la Metocul Chiriarhal "Sf. Părinți Ioachim şi Ana" de la Itești.

25 Decembrie 2018

Cu prilejul serbării Nașterii Domnului Hristos în Parohia ,,Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău, Protopopiatul Bacău, unde slujesc preotul paroh Gabriel Ichim-Radu, care este și președinte al Asociației naționale a copiilor surzi din România și preotul Daniel-Ionel Marari, Inspector eparhial și slujitor al bisericii băcăuane, au fost împărțite, în mai multe zile, cadouri și dulciuri la tinerii și copiii colindători (190 pachete), dar și acasă la copiii surdo-muți și la familiile hipoacuzice din Bacău (210 pachete).

 

Pagini