Mai 2018

31 Mai 2018

Astăzi 31 mai 2018 în Protoieria Sascut, a avut loc concursul: "Desen și culoare" având ca temă "Ziua Internațională a copilului" și "Anul Omagial al unității de neam si credintă” al comemorării “Făuritorilor Marii Uniri de la 1918".

31 Mai 2018

De Ziua Internațională a Copilului Asociația  „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” vă invită la activități organizate cu și pentru copii.

30 Mai 2018

zilele de 29 și 30 mai 2018 a avut loc la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman examenul de certificare a calificării  absolvenților învățământului liceal - nivel 4. Comisia  a fost formată din profesori ai instituției romașcane de  învățământ teologic, și a fost avizată de către Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 

28 Mai 2018

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a aflat luni, 28 mai 2018, la ceas de seară în mijlocul credincioşilor romaşcani, la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”, din Roman, unde a oficiat Slujba Vecerniei. După slujba de seară soborul preoților și credincioșii au mers în procesiune către Capela Paraclisului cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din incinta Spitalului Municipal de Urgență din orașul Roman unde a avut loc slujba de resfințire a vechiului altar.

28 Mai 2018

Duminică, 27 mai 2018, în ziua Cincizecimii, la Filia Poiana Negustorului, din Parohia Pădureni, Protopopiatul Buhuși, a fost săvârșită slujba Vecerniei, unită cu litia, cu ocazia hramului bisericii „Sfânta Treime” din această comunitate.

28 Mai 2018

Sâmbătă, 26 mai 2018, academicieni, profesori universitari din țară și străinătate și mai ales studenți de la Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și facultatea de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au analizat și evocat rolul cărții în viața societății contemporane.

28 Mai 2018

Serbarea Preasfintei Treimi a fost prăznuită și în orașul Roman, unde, la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” a fost oficiată de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim al Romanului și Bacăului, Sfânta Liturghie baptismală, alături de preoți și diaconi slujitori și de numeros popor.

27 Mai 2018

Duminică,  27 mai 2018, preoți și credincioși  ai  Parohiei "Pogorârea Sfântului Duh" din Bacău, în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au trăit bucuria serbării hramului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a sfințit ramurile de tei în cadrul Vecerniei de Rusalii.

25 Mai 2018

Peste o mie de oameni, un impresionant sobor de preoți oneșteni, alături de reprezenanți ai autorităților centrale, județene și locale au luat parte joi, 24 mai, la manifestarea prilejuită de dezvelirea monumentului ridicat în municipiul Onești la împlinirea a 100 de ani de la ”Marea Unire”. Acesta este amplasat în apropierea sensului giratoriu de la ieșirea din oraș spre Brașov. 

24 Mai 2018

În ziua de 24 mai 2018, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pagini