Aprilie 2018

30 Aprilie 2018

Cuvânt funebru adresat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoților și credincioșilor prezenți în biserica Mănăstirii Măgura Ocnei, cu prilejul oficierii slujbei de înhumare pentru părintele Arhimandrit Epifanie Bulancea, în data de 28 aprilie 2018.

29 Aprilie 2018

Ziua de 29 aprilie 2018, duminica a patra după Paști, va rămâne  în amintirea credincioşilor Parohiei Hangani, ca fiind una dintre zilele cele mai frumoase şi binecuvântate, deoarece astăzi li s-a împlinit dorinţa, născută încă de mult, de a avea un spaţiu consacrat acţiunilor filantropice şi culturale în comunitatea lor.

28 Aprilie 2018

Sâmbătă, 28 aprilie 2018, la biserica din Hangani, ce o are ca ocrotitoare pe Sf. Cuv. Parascheva, s-a scris istorie sfântă: enoriații acestei parohii moineștene au primit în dar Veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva.

28 Aprilie 2018

Sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 11.00 părintele Epifanie Bulancea, ctitorul înnoitor și duhovnicul soborului de maici al Mănăstirii Măgura Ocnei, a fost înmormântat în cimitirul din curtea așezământului monastic. Slujba de înhumare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

27 Aprilie 2018

Sărbătoare mare a fost în cele mai de jos ale pământului, în dimineața zilei de 25 aprilie, zi în care Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Vasile de la Poiana Mărului și a Sfântului Evanghelist Marcu.

27 Aprilie 2018

În perioada 19-24 aprilie, pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-a desfășurat a 3-a ediție a programului „Prețuiește viața, prețuiește natura”. Această acțiune este rezultatul parteneriatului dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin intermediul Sectorului silvic al eparhiei, coordonat de părintele arhimandrit Serafim Huzdup și Regia Națională a Pădurilor, prin care a fost acordat, sub formă de sponsorizare, un număr de 25000 puieți de molid care au fost plantați pe terenurile aparținând unităților de cult din cele 6 protopopiate ale eparhiei noastre.

26 Aprilie 2018

        Cu binecuvântarea Înatpreasfințitului Părinte Ioachim, preoții şi mirenii desemnaţi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului au participat joi, 26 aprilie 2018, la alegerea membrilor clerici şi mireni pentru Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, pentru perioada 2018-2022.

25 Aprilie 2018

Martoră a luptelor purtate de armata română pentru reîntregirea neamului între 1916-1918, spital pentru răniții de pe frontul primului Război Mondial și locaș de rugăciune, mănăstirea de la Măgura Ocnei, distrusă din temelie de regimul comunist, a renăscut după 1990. Implicarea părintelui Epifanie Bulancea a fost exemplară, arhimandritul fiind cel care și-a legat numele de revigorarea vieții monahale pe aceste meleaguri. Cât privește mănăstirea, a fost un caz unic în viața poporului român, când un sfânt lăcaș, situat în una dintre cele mai fierbinți zone ale bătăliei de la "porțile Moldovei", deși a scăpat neatins de bombardamente, avea să fie dărâmat de târnăcoape și buldozere în timpul regimului comunist, de urmașii acelora care au sângerat aici pentru a realiza România Mare.

25 Aprilie 2018

Miercuri, 25 Aprilie 2018, a avut loc întâlnirea preoților din Protopopiatul Sascut, în cadrul  Sectorului Social -Filantropic, privind organizarea și implementarea proiectului "Școala de Vară", cu titlu “Vacanță în tinda Bisericii”.

25 Aprilie 2018

Cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Teofan și din încredințarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, o delegaţie preoțească din Eparhia Romanului şi Bacăului a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae" din Iași, la slujbă fiind prezenți studenții acestei instituții de învățământ universitar.

Pagini