Februarie 2018

28 Februarie 2018

Miercuri, 28 februarie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim a avut loc la sediul Protopopiatului Moinești întâlnirea de lucru a profesorilor de Religie din cuprinsul canonic al protoieriei, cu inspectorul de specialitate la disciplina Religie, pr. Adrian Alexandrescu.

27 Februarie 2018

Sub genericul „Zilele Mitropolit Visarion Puiu”, eveniment ajuns la a XXII-a ediție consecutivă, Asociația „Mitropolit Visarion Puiu” din Roman, având binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, organizează în perioada 27-28 februarie 2018 o serie de manifestări cultural-religioase dedicate memoriei acestui distins ierarh, condamnat la moarte în absență, în luna februarie a anului 1946.

27 Februarie 2018

La Catedrala „Sfântul Nicolae” – Buhuși, a avut loc marți, 27 februarie 2018, conferința administrativă la care au participat preoții Protopopiatului Buhuși împreună cu personalul neclerical angajat la parohiile arondate acestui protopopiat.

27 Februarie 2018

La sediul Protoieriei Onești a avut loc în seara zilei de 26 februarie 2018, o întâlnire de lucru a responsabililor cu derularea proiectului „Centenar – jertfă și recunoștință”, activitate cultural-religioasă la nivelul instituțiilor de învățământ din spațiul canonic al Protoieriei Onești.

26 Februarie 2018

La sediul Protoieriei Onești s-a desfășurat astăzi, 26 februarie, Ședința administrativă a preoților Protoieriei Onești, la care a fost invitat să prezinte lucrarea cu titlul “Unitate de Credință și Neam”, părintele Florin Blănaru, preot slujitor la Mănăstirea Caraclău.

26 Februarie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, şi sub coordonarea pr. prof. dr. Adrian Alexandrescu şi prof. dr. Doina Marinov, inspectori şcolari, sâmbătă, 24 februarie 2018, s-a desfăşurat, la Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran“ din Bacău, etapa judeţeană a Concursului Național Interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate românească”.

26 Februarie 2018

            Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului începând cu data de 25 februarie 2018, în Duminica Ortodoxiei, la Biserica „Sfântul Ștefan”, ce aparține de Detașamentul de Pompieri Moinești, Protopopiatul Moinești, s-a implementat Programul socio-educațional: Liturghie și Filantropie.

26 Februarie 2018

În frumoasa și răcoroasa zi de 25 a lui Făurar, în Duminica Ortodoxiei, când întreaga Biserică sărbătorește biruința dreptei credințe asupra celor care luptau împotriva cinstirii icoanelor, a Sfintei Cruci și a sfintelor moaște, conform tradiției ce se păstrează în zona Moldovei și nu numai, în multe parohii și zone s-au organizat procesiuni cu Cinsititele Icoane.

25 Februarie 2018

Elevii Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” și tinerii romașcani au fost promotorii și principalii beneficiari ai evenimentului religios-cultural inedit organizat astăzi, 25 februarie, în Duminica Ortodoxiei, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” și la instituția de învățământ care poartă numele marelui ierarh al Bisericii noastre.

25 Februarie 2018

            În Duminica Ortodoxiei a avut loc tradiționala procesiune cu Icoane în parohia Valea Șoșii. După ce au participat la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Hristos, la îndemnul adresat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a cinsti cu bucurie Icoanele, credincioșii au dorit să arate credința lor și în afara locașului de cult.

Pagini