Mai 2016

31 Mai 2016

În perioada 9-12 iunie 2016, de joi până duminică, băcăuanii vor avea ocazia de a participa la o serie de manifestări inedite ce se vor desfășura - cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Ioachim, la biserica „Sfântul Ioan” din Bacău, sub titlul ”De la Înviere, prin Înălțare, spre Parusie” - "Tinerii în lumina lui Hristos".

 
31 Mai 2016

Preoții care formează Cercul pastoral Nr.1 „Buna Vestire” al Protopopiatului Bacău s-au  întâlnit luni, 30 mai 2016, la invitația preotului paroh Cătălin Filip, la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, din satul Glodișoarele, comuna Secuieni, care este filie a Parohiei Tisa Silvestri din județul Bacău.

30 Mai 2016

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Ioachim, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a județului Bacău, Asociația „Florile din Cucuieți” Solonț și Primăria Solonț, a organizat, duminică, 29 mai 2016, Festivalul folcloric „Nedeia de la Pădurăreni-Solonț”,  care a ajuns în acest an la a IX-a ediție. 

30 Mai 2016

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 29 mai 2016, începând cu ora 1800, la Sala Centrului de agrement „Trotușul” din Comănești a avut loc Concertul extraordinar de folclor, în interpretare coral-instrumentală, protagoniști fiind Corala Bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și Orchestra Folclorică „Muzica Divertis” din Chișinău, dirijate de arhidiaconul Iulian Dumitru.

29 Mai 2016

În Duminica Samarinencei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat slujba de resfințire a bisericii ”Sf. Nicolae” și ”Sf. Prooroc Ilie” din parohia Mândrișca, protopopiatul Sascut.

28 Mai 2016

Duminică, 29 mai, lucrările de înnoire și restaurare ale biserici din Parohia Mândrișca (Protopopiatul Sascut) vor fi încununate de slujba ahierească de resfințire ce va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.

28 Mai 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin intermediul Sectorului Social – Filantropic, în perioada 24-27 mai 2016, a fost derulată prima etapă a  parteneriatului social – medical cu insituțiile îngrijire bătrâni din Regiunea Recklinghausen -  Renania de Nord - Westfalia, Germania.

 

26 Mai 2016

Astăzi, 26 mai, familiilor sinistrate din zona Cașinului le-a fost împărțită pâine adusă de la Brutăria ”Betleem” a Centrului eparhial de la Roman

26 Mai 2016

În perioada 24 – 26 mai, reprezentanții Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” au luat parte la trei întâlniri realizate cu scopul identificării oportunităților oferite de lansarea liniilor de finanțare în cadrul POCU, a parteneriatului public - privat și a atragerii de fonduri guvernamentale.

26 Mai 2016

Astăzi, 26 mai, cu prilejul inaugurării Bibliotecii „George Radu Melidon”, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a săvârșit slujba de sfințire a acestui spațiu cultural romașcan.

Pagini