Martie 2016

31 Martie 2016

Joi, 31 martie 2016, la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, un eveniment cu caracter  duhovnicesc, la care au participat pr. Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești, și Arhim. Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale "Sf. Cuvioasă Parascheva" din Roman.

31 Martie 2016

Fundația ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, organizează în perioada 2-8 aprilie 2016 o serie de activități în cadrul campaniei ”Autismul colorează diferit lumea” – săptămâna de conștientizare a autismului în comunitatea băcăuană.

31 Martie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Fundația ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău și Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău au derulat în data de 25 martie, cu ocazia praznicului Bunei-Vestiri, o actiune caritabilă la Penitenciarul Bacău. Activitatea face parte din Programul Social Eparhial ”În temniță am fost și ați venit la Mine” care se implementează de către Sectorul Social-Filantropic al Eparhiei Romanului și Bacăului în penitenciarele din Bacău și Tg. Ocna.

30 Martie 2016

Anul acesta, la 30 martie, municipiul Roman omagiază împlinirea a 624 de ani de la prima atestare documentară.

30 Martie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, miercuri, 30 martie 2016, a avut loc ședința administrativă  a preoților din Protopopiatul Buhuși .

30 Martie 2016

În perioada 14 februarie – 15 martie 2016, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia Păltinata a desfăsurat un proiect catehetic, creativ literar și artistic. Acesta se intitulează „Vlăstarele tinere – făclii aprinse ale Creaţiei lui Dumnezeu” și se înscrie în cadrul concursului naţional de creaţie „Biserica și Şcoala din sufletul meu”, ce se desfășoară cu ocazia „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creștin ortodox”.

30 Martie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, a continuat Programul Social Eparhial adresat tinerilor bolnavi de cancer în Protopopiatul Bacău.

30 Martie 2016

În continuarea serilor duhovnicești "Urcuș spre Înviere", din Postul Mare, domnul profesor Cornel Constantin Ciomâzgă va conferenția la Onești, în prima săptămână din aprilie.

29 Martie 2016

Personalități ale vieții culturale ieșene, nemțene și băcăuane au fost alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim la serbarea zilei de naștere. Bucuria aniversării s-a împlinit în acest an alături de copiii beneficiari ai serrviciilor oferite prin intermediul Fundației "Episcop Melchisedec", filiala Roman.

29 Martie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 28 martie 2016, a avut loc ultimul eveniment prilejuit de Zilele Asistenței Sociale, la Centrul social – medical pentru persoanev vârstnice Hârja.

 

Pagini