Decembrie 2015

31 Decembrie 2015

*Urare poporului român și Ortodoxiei românești, cu prilejul Anului Nou - 2016 *

Aho, aho, creștini români,
De la prunci, pân' la bătrâni,
Toți crescuți în umbra crucii
Cum ne-au învățat bunicii,
Îmbrăcați de sărbătoare,
Veniți să facem o urare,
După datini românești
Și tradiții creștinești.
Să urăm cu bucurie
Sfânta noastră Românie,
Țară cu munți și câmpii,
Dealuri cu livezi și vii,
Râuri, pâraie, izvoare
Cu ape vindecătoare,
Toate unduind agale
Către Danubiul cel mare,
Care –apoi le poartă lin
Înspre Pontul Euxin.

31 Decembrie 2015

La trecerea dintre ani, în bisericile din cuprinsul Eparhiei, vor fi oficiate slujbe de mulțumire.

30 Decembrie 2015

În biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Lipova a poposit și anul acesta, înconjurat de copiii satului, Moș Crăciun. După săvârșirea Sfintei Liturghii, în glasul plin de gingășie al copiilor cântând colinde și cântece de stea,  Moșul a împărțit daruri și cadouri copiilor prezenți, dar și credincioșilor din biserică.

30 Decembrie 2015

Cu aceste cuvinte în suflet, credincioșii din Parohia Ortodoxǎ Traian, comuna Traian, Protopopiatul Bacǎu, au rǎspuns și în acest an chemǎrii preotului paroh Trofor Gavril, la fel ca și în anii din urmǎ,  și au dǎruit din puținul lor pachete cu alimente care au fost împǎrțite unui cǎmin de copii din cartierul CFR Bacǎu și Așezǎmȃntului Social-Filantropic „Sfinții Pǎrinți Ioachim și Ana”, din Itești.

30 Decembrie 2015

Cu binecuvântarea Ȋnaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în preajma Praznicului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Parohia “Sfinţii Trei Ierarhi” Bacău în colaborare cu Şcoala Gimnazială “Mihai Drăgan” Bacău a derulat proiectul social –filantropic “Să fii mai bun de Crăciun!”.

30 Decembrie 2015

În noaptea dintre ani, la catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman se va săvârşi de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim o slujbă de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic civil.

29 Decembrie 2015

În Duminica după Naşterea Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului s-a aflat alături de preoții slujitori de la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” –  Valea Budului şi de soborul de maici condus de către maica stareţă, Stavrofora Magdelena Budeanu.

27 Decembrie 2015

În a doua zi a Crăciunului, copiii din parohia Mărăști, Protopopiatul Bacău, au dat glas bucuriei Nașterii Domnului prin colindele tradiționale românești cântate cu emoție în biserica satului. Glasurile celor 120 de copii au răsunat în bisericuța veche, înălțând bucuria lor către ceruri și aducând liniște sfântă în sufletele celor aflați lângă ei. La eveniment, ca reprezentat al școlii, a fost prezentă doamna profesoara Arinton Cristina, îndrumătoare a copiilor.

27 Decembrie 2015

În prima și a doua zi de Crăciun, la biserica ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Șerbănești, bucuria Nașterii Domnului a fost întregită de glasurile colindătorilor care au susținut un concert în cadrul căruia s-au interpretat colinde tradiționale românești, dar și colinde din repertoriul internațional.

26 Decembrie 2015

În Ajunul Crăciunului, preoţii slujitori ai Catedralei au binevestit Naşterea Domnului Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Pagini