Noiembrie 2015

30 Noiembrie 2015

Ţie, ţară de sfinți și de eroi, Dumnezeu să-ți dea astăzi, de ziua ta, discernământul de a identifica adevărata valoare din panoplia de valori false și străine spiritului tău, de a da un sens etern propriei existențe și de a constitui, în acest spațiu mioritic, lumină privirilor însetate de esențial.

Rog pe Bunul Dumnezeu, în această zi de 1 Decembrie, să binecuvinteze şi să ajute poporul român în realizarea tuturor aspiraţiilor nobile de pace, prosperitate şi bună înţelegere.

La mulţi ani ROMÂNIA!

† Ioachim,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

 

30 Noiembrie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociatia “Sf. Voievod Stefan cel Mare - Harja”,  alaturi de alte instituții publice și ONG-uri, a participat sâmbătă, 28 noiembrie 2015,  la Conferința de constituire a reţelei CERT - Coaching pentru Eficientizarea Reţelelor de Tineret din şcoli, în cadrul proiectului „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

29 Noiembrie 2015

În Duminica a XXX-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” și ”Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” (metoc chiriarhal) de pe Valea Oituzului.

28 Noiembrie 2015

Cu ocazia slujirii Sfântului Maslu la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a hirotesit întru duhovnic șapte tineri preoți.

27 Noiembrie 2015

Duminică 20 decembrie 2015, în Sala de spectacole a Teatrului de Vară “Radu Beligan” din Bacău,  începând cu ora 1700, Corul Național de Cameră MADRIGAL susține Concertul de Crăciun ”Astăzi S-a născut Hristos!”

26 Noiembrie 2015

Ziua de naştere în cer a Sfintei Mucenițe Ecaterina a fost serbată de credincioşii din Mănăstirea Caşin, Protopopiatul Oneşti.

26 Noiembrie 2015

Vineri, 27 noiembrie, ora 17.00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va oficia Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea ”Acoperămânul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

24 Noiembrie 2015

Duminică, 22 noiembrie, ora 17.00, la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc o serată cultural-duhovnicească dedicată operei și personalității Sfântului Ioan Gură de Aur, omagiat în anul 2015 conform hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

24 Noiembrie 2015

Jurnaliștii băcăuani au participat astăzi, 24 noiembrie, la o slujbă de pomenire oficiată de ÎPS Arhiepiscop Ioachim pentru toți reprezentanții mass-media mutați la cele veșnice. În cadrul conferinței de presă ce a succedat acestui moment de rugăciune, ierarhul a prezentat calendarul creștin ortodox pe anul 2016.

24 Noiembrie 2015

În cadrul Anului omagial 2015 dedicat misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni, 23  noiembrie 2015, la Parohia Schitu Frumoasa, Protopopiatul Moineşti, s-a desfăşurat o frumoasă activitate în cadrul Cercului Pastoral „Părintele Nicodim Măndiţă”, ce a avut ca tematică „Părintele Nicodim Măndiţă, model de slujire şi viaţă duhovnicească”, lucrare pregătită și susținută de părintele Adrian Cioineag, preot paroh al Parohiei Ludaşi.

Pagini