Octombrie 2015

31 Octombrie 2015

La Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oficiat astăzi, 31 octombrie, slujba de pomenire a Arhiepiscopului Eftimie Luca la trecerea unui an de la mutarea la cele veșnice.

31 Octombrie 2015

În ziua de 26 octombrie a.c., la orele 17.00, cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la biserica ”Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din municipiul Bacău a avut loc întrunirea cercului pastoral ”Dumitru Fecioru” din Protoieria Bacău.

31 Octombrie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Directorul Centrului Social – Medical pentru persoane vârstnice de la Hârja, a fost prezent la Brașov, în  data de 29.10.2015, la  Adunarea Generala a Asociației A.D.I.V., moment în care s-a constituit grupul de Membri fondatori și Consiliul Director al celei mai importante structuri organizaționale naționale, ce reunește managerii și directorii instituțiilor pentru vârstnici din Romania. Din acest Consiliu Director face parte și delegatul  Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, pr. Ilarion Mâță, Director al Căminului de bătrâni Hârja.

30 Octombrie 2015

Vineri, 30 octombrie, copiii de la Centrul de zi din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec Ștefănescu” Roman au primit vizita unor elevi de la Colegiul Național „Roman Vodă” și de la Școala Generală „Vasile Alecsandri” Roman.

30 Octombrie 2015

Grădiniţa cu Program Normal Secuieni, din cadrul Şcolii Gimnaziale Secuieni şi Parohia Fundeni (Protoieria Bacău) derulează  şi  în anul şcolar 2015-2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un parteneriat educaţional - religios  pentru a veni în sprijinul copiilor defavorizaţi din cele două grupe: grupa mare, a ,,Fluturaşilor”  şi grupa mică a ,,Isteţilor".

30 Octombrie 2015

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim va oficia slujba de sfințire a altarului de vară cu hramul ”Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” de la Mănăstirea Runc.

30 Octombrie 2015

Sfintele Moaște de la Mănăstirea Miclăușeni au fost aduse în pelerinaj la biserica parohiei Chicirea cu prilejul hramului acestui sfânt locaș.

29 Octombrie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români - filiala Bacău și-a sărbătorit în data de 26 octombrie 2015, patronul spiritual, pe Sfântul  Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, în mediul academic al Universității ”Vasile Alecsandri”, printr-o interesantă introspectivă în căutarea adevărului religios prezentată în conferință de scriitorul elvețian Klaus Kenneth.

29 Octombrie 2015

Sâmbătă, 31 octombrie, la Catedrala arhiepiscopală din Roman va fi săvârșită slujba de pomenire a Arhiepiscopului Eftimie, la împlinirea unui an de la trecerea sa în veșnicie.

29 Octombrie 2015

Concursul județean de creaţie plastică şi literar-religioasă “Lumina din călimară”, organizat la Bacău din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul în cadrul Simpozionului ”Cultul Sfintei Cuvioase Parascheva în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului”, a ajuns la final.

Pagini