August 2015

31 August 2015

În perioada 31 august – 5 septembrie 2015, credincioșii din orașul Buhuși și din împrejurimi sunt invitați să participe la săptămâna duhovnicească organizată de Parohia „Sf. Nicolae” după modelul programului de rugăciune practicat în mănăstirile de obște.

31 August 2015

Duminică, 30 august 2015, a avut loc la parohia  Băsești festivitatea de închidere a Școlii de Vară  în  prezența părintelui protoiereu Costel Mareș, a copiilor participanți, a colaboratorilor și a voluntarilor care pe parcursul celor 2 luni de vară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  au desfășurat diferite activități de recreere, de formare a unor deprinderi, dar și de învățare.

30 August 2015

Astăzi, 30 august, la Catedrala arhiepiscopală din Roman, au fost comemorați Sfântul Ierarh Varlaam și Sfântul Ierarh Ioan de la Râșca și Secu.

30 August 2015

În Duminica a XIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent în mijlocul credincioșilor din satul Praja, Parohia Fântânele, comuna Motoșeni, Protopopiatul Sascut.

29 August 2015

În perioada 24-29 august, băcăuanii au avut ocazia de a participa la o serie de manifestări inedite la Biserica „Sf. Ioan” din Bacău, unde viața de parohie și viața de mănăstire s-au împletit, pentru a contribui la întărirea și înnoirea duhovnicească a omului.

Sub semnul Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi, la Parohia „Sf. Ioan” din Bacău slujbele s-au desfășurat pentru prima dată conform programului liturgic din mănăstiri. Pe parcursul întregii săptămâni, în cadrul slujbelor, răspunsurile la strană au fost date de corurile mănăstirilor: Bogdana, Ciolpani, Diaconești, Tisa-Silvestri și al Catedralei Arhiepiscopale din Roman.

29 August 2015

Cea de a cincea zi a Săptămânii de rugăciune neîncetată s-a desfășurat la Biserica „Sf. Ioan” sub semnul tihnei specifice vieții mănăstirești. Cântarea lină a maicilor de la Mănăstirea Ciolpani a însoțit credincioșii pe parcursul slujbelor, iar citirea necontenită a Psaltirii a ținut neîntreruptă candela rugăciunii.

27 August 2015

Programul duhovnicesc de la Biserica „Sf. Ioan” a continuat astăzi de dimineață după toată rânduiala mănăstirească. Slujbele au fost oficiate de către un sobor de preoți sub protia părintelui Amfilohie Brânză, duhovnicul Mănăstirii Diaconești. Răspunsurile la strană au fost date în glăsuire psaltică de grupul de monahii de la Mănăstirea Diaconești, coordonate de maica stareță Evloghia Chirvase.

26 August 2015

Peste o mie de băcăuani au trăit bucuria rugăciunii alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul slujbei Sfântului Maslu, oficiată la Biserica ”Sf. Ioan” din municipiul Bacău

26 August 2015

Centrul eparhial de la Roman a primit astăzi, 26 august, vizita Preasfințitului Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

26 August 2015

În contextul Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, credincioșii buhușeni sunt așteptați la o săptămâna duhovnicească  de rugăciune și priveghere.

Pagini