Iunie 2015

30 Iunie 2015

Astăzi, 30 iunie 2015, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Soborul Sfinților 12 Apostoli, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a participat la Sfânta Liturghie oficiată, în Altarul de vară al Mănăstirii Bârsana din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, dimpreună cu Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

30 Iunie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după slujba Vecerniei, în Parohia Odobești din protopopiatul Bacău a avut loc debutul proiectului cultural-catehetic eparhial Cateheze în parohii.

30 Iunie 2015

Biserica voievodală din Borzești organizează în perioada 1-2 iulie 2015 „Zilele Betleemului Ștefanian”, Ediţia a III-a, eveniment închinat Dreptcredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt care s-a născut și a copilărit la Borzești.

30 Iunie 2015

În Duminica a IV-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

29 Iunie 2015

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat duminică, 28 iunie, slujba Vecerniei la biserica ”Sf. Apostoli” din municipiul Roman.

29 Iunie 2015

De “Ziua Drapelului Naţional”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Parohia Păltinata din Protoieria Oneşti a debutat cea de-a treia ediţie a proiectului cultural-catehetic parohial Școala de Vară, sub genericul  “Atelierele  vacanţei”.
 

29 Iunie 2015

Duminică - 28 iunie 2015, în ajunul serbării Sfinților Apostoli Petru și Pavel, IPS Ioachim a sfințit un nou Centru cultural-catehetic în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, înființat la Valea Budului și așezat sub ocrotirea „Sfântului Ierarh Nicolae”.

 

28 Iunie 2015

Astăzi copiii din Parohia Siretu, Protopopiatul Bacău - care fac parte din ansamblul Privighetorile Siretului, coordonat de Irina Săbău, interpretă de muzică populară, fiică a satului - au făcut o bucurie celor prezenţi la Sfânta Liturghie venind la biserică îmbrăcaţi în costum naţional specific zonei Moldovei şi interpretând la finalul slujbei duminicale 5 piese folclorice şi religioase.

 

27 Iunie 2015

Credincioşi cu steaguri tricolore, alături de preoţi din Bacău, Oneşti, Sascut şi Buhuşi, s-au alăturat Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la rugăciunile din cadrul Tainei Sfântului Maslu din ultima vineri a Postului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

27 Iunie 2015

Vineri, 26 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a fost prezent la Moineşti cu ocazia celei de-a X-a ediţii a “Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti”, eveniment devenit tradiţie în lumea medicală românească.

Pagini