Martie 2015

31 Martie 2015

La sediul Protopopiatului Bacău, a avut loc marți, 31 martie, întâlnirea IPS Părinte Ioachim cu profesorii de religie și reprezentanții părinților din APOR.

31 Martie 2015

La Protopopiatul Moinești continuă seria întâlnirilor duhovnicești din perioada Postului Mare.

31 Martie 2015

În Bucureşti a avut loc sâmbătă, 28 martie, întrunirea națională a Asociaţiei „Părinţi pentru ora de Religie” (A.P.O.R.). Reprezentanţii celor 40 de filiale ale A.P.O.R. din toată ţara, prezenţi la eveniment, au fost binecuvântaţi, în a doua parte a întâlnirii, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

Prima parte a evenimentului s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, iar a doua parte a întrunirii, la care a fost prezent şi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc la Centrul naţional pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae“ al Patriarhiei Române.

29 Martie 2015

Preoții și credincioșii Eparhiei Romanului și Bacăului au făcut astăzi, 29 martie, un popas duhovnicesc la ceas aniversar în Catedrala Sfintei Cuvioase Parascheva din Roman.

29 Martie 2015

În Catedrala "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Roman va fi serbat astăzi cel de-al 77 ierarh al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, primul arhiepiscop ales al ”tinerei” arhiepiscopii, rang la care a fost ridicată Eparhia Romanului, după șase veacuri de continuitate.

29 Martie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, în perioada 25-29 martie, a avut loc implementarea celei de a doua sesiuni de expertiză și consultanță din anul 2015, oferită de Senior Expert Homann Norbert, proiect finanțat de Primăria Orașului Bonn – Germania.

Experiența domniei sale în domeniul medical, social și economic de peste 40 de ani, implicarea în realizarea a 30 de spitale, centre pentru vârstnici și copii, îl recomandă ca specialist în activitățile pe care Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” le desfășoară sau care sunt în curs de implementare.

28 Martie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Complexul rezidenţial pentru persoane vârstnice de la Hârja, a avut loc astăzi, 24 martie, workshop-ul dedicat Zilelor Asistenţei Sociale, eveniment ce a avut rolul de a celebra importanţa profesiei de asistent social dar şi pe toţi cei ce se implică în munca socială, în ajutorarea semenilor aflaţi în situaţii de dificultate.

28 Martie 2015

Încă o treaptă spre Înviere urcată de pelerinii și credincioșii băcăuani, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, vineri, 27 martie, la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

28 Martie 2015

În apropierea Sf. Paşti, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, invită pe toţi cei interesaţi la concertul de muzică sacră „În vremea aceea” susţinut de Corala "Armonia", ce va avea loc atât la Roman, cât şi la Bacău. Intrarea va fi liberă.

Pagini