Decembrie 2014

31 Decembrie 2014

Duminică, 4 ianuarie, la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Roman, va avea loc ceremonia de întronizare a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim Giosanu în demnitatea de Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. Programul liturgic ce marchează acest moment istoric din viaţa eparhiei va debuta la Bacău în ziua de sâmbătă, 3 ianuarie 2015.

27 Decembrie 2014

În prima zi de Crăciun, Preasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscop ales al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

27 Decembrie 2014

Sâmbătă, 3 ianuarie, și duminică, 4 ianuarie 2015, va avea loc slujba proclamării oficiale a întronizării celui de-al 77-lea ierarh ce a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința din 16 decembrie 2014, pentru a păstori preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

24 Decembrie 2014

În atmosfera caldă a colindelor ce prevestesc Nașterea Mântuitorului Hristos, Preasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscop ales al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a fost prezent  în mijlocul copiilor și vârstnicilor de la Hârja.

24 Decembrie 2014

Vârstnicii din cadrul Aşezământului Social-Filantropic „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” Hârja au avut plăcerea, în decursul săptămânii trecute, de a primi în vizită numeroase cete de colindători.

22 Decembrie 2014

Iubiților preoți din parohii, cuvioșilor viețuitori ai sfintelor mănăstiri și drept-credinciosului popor al lui Dumnezeu din Arhiepiscopia Iașilor și din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului: har, bucurie, iertare și ajutor de la Dumnezeu Cel în Treime preaslăvit – Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt

22 Decembrie 2014

Nașterea Domnului ca Om, pe Pământ, stă sub semnul unui mister ce depășește orice gând și orice rațiune omenească. În fiecare an, evenimentul mântuitor ne amintește de restaurarea ontologică a omului creat după chipul lui Dumnezeu.

22 Decembrie 2014

Colindători din cuprinsul eparhiei Romanului și Bacăului au vestit Nașterea Domnului, Preasfințitului Părinte Ioachim, arhiepiscop-ales al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului,la Catedrala ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman

18 Decembrie 2014

Sute de preoți și credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului l-au așteptat pe Preasfințitul Ioachim, arhiepiscopul ales al Romanului și Bacăului, la sosirea în eparhie, întâmpinându-l cu pâine și sare, oferindu-i numeroase buchete de flori.

18 Decembrie 2014

Întrunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală în zilele de 16 şi 17 decembrie 2014, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu îngrijorare de decizia discriminatorie şi umilitoare pentru ora de Religie a Curţii Constituţionale a României din 12 noiembrie 2014.

Pagini