Noiembrie 2014

29 Noiembrie 2014

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a participat, alături de Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan și de Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul, la slujba de pomenire a starețului Victorin Oanele de la mănăstirea Sihăstria.

28 Noiembrie 2014

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent  astăzi, 28 noiembrie,  la Centrul eparhial de la Roman.

27 Noiembrie 2014

Elevii Școlii ”George Bacovia” din municipiul Bacău au un nou cabinet pentru ora de religie.

27 Noiembrie 2014

În perioada 24-26 noiembrie 2014, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, prin  Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală – Departamentul de Tineret și Misiune în Universități, a organizat, la Mănăstirea Durău din județul Neamț, un Colocviu Pastoral pentru Tineret.

26 Noiembrie 2014

Multe personalități și numeroși romașcani au participat la slujba de înmormântare a domnului Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț și membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

25 Noiembrie 2014

Biserica „Buna-Vestire și Sf. Simeon Noul Teolog” a îmbrăcat haine de sărbătoare în ziua de pomenire a Sf. Ecaterina, 25 noiembrie. Prințesa mucenică este ocrotitoarea paraclisului parohiei Mănăstirea Cașin II din județul Bacău.

24 Noiembrie 2014

În seara zilei de 24 noiembrie, Biserica parohiei „Buna-vestire” din Mănăstirea Cașin a primit în sunet de clopote și cântările Vecerniei icoana Maicii Domnului Pantanasa – Izbăvitoarea de boli. Icoana, o copie a celei de la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos, a fost adusă de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, cu prilejul serbării hramului paraclisului „Sf. M. Mc. Ecaterina și Sf. Arhidiacon Ștefan”.

22 Noiembrie 2014

Mesaj de condoleanțe transmis de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, la trecerea la cele veșnice a domnului Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț și membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

18 Noiembrie 2014

În prima duminică din Postul Nașterii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul.

14 Noiembrie 2014

Centrul pentru consilierea și recuperarea persoanelor dependente de alcool și alte droguri, ”Izvorul Tămăduirii”-Bacău, din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, derulează în aceste zile o campanie de informare și prevenție privind consumul și dependența de alcool, droguri și alte substanțe psihoactive în liceele și colegiile băcăuane. 

Pagini