Octombrie 2014

29 Octombrie 2014

Vineri, 31 octombrie, ora 18.00, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul va oficia slujba Sfântului Maslu la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

28 Octombrie 2014

În ajunul sărbătorii Sfântului Dimitrie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia ”Sf. Dimitrie” din municipiul Roman.

28 Octombrie 2014

Un impresionant sobor de preoți, în frunte cu protosinghelul Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman, și cu preotul Constantin Sturzu, consilier cultural al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a slujit la hramul bisericii ”Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din parohia Chicirea (Protopopiatul Roman).

27 Octombrie 2014

Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a participat duminică, 26 octombrie, la slujba de înmormântare a starețului Victorin Oanele de la mănăstirea Sihăstria.

24 Octombrie 2014

Anul acesta se împlinesc 5 ani de la ridicarea Episcopiei Romanului la rangul de arhiepiscopie, cu titulatura Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Proclamarea oficială a ridicării în rang a avut loc în ziua de 13 septembrie 2009, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

23 Octombrie 2014

Cei mai talentați elevi participanți la concursul de desene ”Sfânta Cuvioasă Parascheva în arta iconografică” au fost premiați de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, joi, 23 octombrie, ora 15.00, în cadrul simpozionului organizat la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” cu prilejul împlinirii a 5 ani de la dobândirea rangului de Arhiepiscopie a Eparhiei Romanului și Bacăului și în contextul sărbătorii Cuvioasei Parascheva.

22 Octombrie 2014

În după-amiaza zilei de duminică, 20 octombrie, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Cucuieți, Protopopiatul Onești.

19 Octombrie 2014

În această Duminică, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a oficiat slujba de sfințire a bisericii cu hramurile ”Sf. Apostoli” și ”Cuv. Iosif de la Văratic” din parohia Nistria (Protopopiatul Roman). Cu acest prilej, Preasfinției Sale i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al comunei Boghicea.

17 Octombrie 2014

     Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău s-a înfiinţat Centrul multifuncţional social-filantropic și cultural ,,Sfinţii Martiri Brâncoveni”.

17 Octombrie 2014

Preoții Protopopiatului Buhuși au participat joi, 16 octombrie, la o conferință culturală organizată la biserica ”Sf. Nicolae” din Buhuși.

Pagini