August 2014

31 August 2014

În perioada 3-30 august, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, în Parohia Fundu Tutovei din Protopopiatul Bacău, comuna Plopana, județul Bacău, a avut loc Școala de Vară 2014.

29 August 2014

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, Parohia ortodoxă Lazaret din Bacău a organizat în perioada 25.08–30.08.2014 cea de-a zecea tabără creştină de vară pentru voluntarii implicaţi în acţiunile Parohiei.

Treizeci de voluntari care au colaborat la desfăşurarea activităţii în cadrul Şcolii de vară de la Parohia ortodoxă Lazaret au beneficiat de o tabără, care s-a desfăşurat la Hotelul Cris din staţiunea Costineşti sub genericul "Cunoaşte-te pe tine însuţi!".

28 August 2014

An de an, în ziua de 29 august, Biserica aminteşte de Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Anul acesta, pelerinii și credincioșii băcăuanii sunt așteptați să participe la Sfânta Liturghie arhierească la mănăstirea ”Buna Vestire” de la Tisa Silvestri.

28 August 2014

De anul acesta, la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” sunt disponibile 28 de locuri bugetate la studiile postliceale, specializarea asistent medical generalist.

24 August 2014

În Duminica a XI-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a oficiat slujba de sfințire a bisericii cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” din parohia Balcani-Marginea, Protopopiatul Moinești.

23 August 2014

Noua seară cultural-duhovnicească i-a încântat pe băcăuanii prezenți la Biserica ”Sf. Împărați Constantin și Elena”, în seara zilei de vineri, 22 august.

22 August 2014

Joi seară, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a fost prezent în parohia ”Sf. Voievozi” CFR Bacău. Preoţi şi credincioşi au venit cu dragoste în întâmpinarea ierarhului, pentru a mulţumi împreună bunului Dumnezeu pentru împlinirile şi dinamizarea activităţii din această parohie în ultimii ani.

21 August 2014

Credincioșii băcăuani sunt așteptați să participe astăzi, joi, 21 august, de la orele 17.00, la slujba Vecerniei ce va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul la Biserica ”Sf. Voievozi” din cartierul CFR Bacău.

19 August 2014

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul astăzi, 19 august, a avut loc şedinţa lunară a preoţilor protoieriei Sascut, tema dezbătută fiind: „Domnia lui Constantin Brâncoveanu - recunoaşterea europeană a meritelor sale în cultură, politică şi diplomaţie”. Referatul a fost susţinut de PC Pr. Ionuţ Corobană de la Parohia Fântânele.

Întâlnirea a fost deschisă de PC Pr. Ioan Negoiţă protoiereul locului, care a evocat personalitatea marelui domnitor, accentuând importanţa domniei lui Constantin Brâncoveanu pentru neamul românesc, Biserica Ortodoxă Română şi nu numai.

Pagini