Iunie 2014

30 Iunie 2014

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul și acordul domnului Sorin Dârțu, comisar-șef și director al Penitenciarului Bacău, în ziua de 25 iunie, în Penitenciarul Bacău, a fost  implementat de către Biroul de Catehizare Parohială „Cuvioasa Parascheva“ (Centrul Catehetic ”Sf. Cuv. Parascheva”), din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, proiectul catehetic național pentru adulți ”Calea Mântuirii”.

28 Iunie 2014

Un mare exeget al celei de-a doua părţi a Sfintei Scripturi (M.J. Lagrange) zicea că: „Noul Testament este compus din două biografii (deşi viaţa Mântuitorului nu-i biografie, ci hristologie, cum, de altfel, viaţa unui sfânt nu este biografie, ci sinaxar sau aghiografie): cea a Mântuitorului Hristos şi cea a Sf. Apostol Pavel“. Exegetul adaugă însă: „Scrierile Sf. Pavel au depăşit în unele puncte Evangheliile, căci epistolele sale parcă au coborât din cer“.

27 Iunie 2014

În contextul serbării a 520 de ani de la zidirea Bisericii din Borzești și 510 ani de la trecerea în veșnicie a Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, în perioada 1-2 iulie 2014 se va desfășura la biserica din Borzești, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul și cu sprijinul Primăriei Onești și al Consiliului Local,  cea de-a doua ediție a ”Zilelor Betleemului Ștefanian”, eveniment ce cuprinde activități religioase dar și cultural-artistice.

25 Iunie 2014

Copiii Centrului de zi din cadrul Fundaţiei “Episcop Melchisedec” din Roman au beneficiat de o excursie la finalul anului școlar pentru rezultatele deosebite obținute

25 Iunie 2014

Doi dintre copiii ce beneficiază de activitățile desfășurate în cadrul Centrului de zi ”Sfântul Dionisie Exiguul”, al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja au participat la cea de-a doua ediție a Olimpiadei Naționale de creație literar-spirituală, organizată de Fundația ”Solidaritate și Speranță” a Arhiepiscopiei Iașilor.

24 Iunie 2014

Vineri, 27 iunie, la ora 19.00, la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu de către Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul

24 Iunie 2014

Duminică 22 iunie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Ioachim Băcăuanul, la Parohia Ortodoxă ”Lazaret” din Protopopiatul Bacău a avut loc festivitatea de premiere a elevilor din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Bacău, care au obţinut rezultate deosebite în anul şcolar 2013-2014

23 Iunie 2014

În Duminica a doua după Rusalii, a Sfinților Români, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din comunitatea franceză Rosiers, de lângă Paris. 

22 Iunie 2014

Pelerinii din zona Bacăului, dar şi din alte părţi ale ţării, au venit ieri, 22 iunie 2014, în număr mare la Mănăstirea Calapodeşti pentru a participa la sărbătoarea hramului acestui aşezământ monahal. 

19 Iunie 2014

 Fundația ”Episcop Melchisedec”, în parteneriat cu Protopopiatul Roman, cu tinerii de la Clubul Impact "Tineri cu atitudine", din cadrul Colegiului Național „Roman Vodă” și cu ajutorul creștinilor evlavioși din orașul Roman, a organizat în ziua de 18 iunie 2014 o excursie cu caracter formativ, cultural și religios, având ca beneficiari copiii Centrului "Episcop Melchisedec" din cadrul Școlii „Calistrat Hogaș” – Roman.

Pagini