Decembrie 2013

29 Decembrie 2013

Astăzi, 29 decembrie, în ultima duminică a anului 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Roman.

27 Decembrie 2013

Biserica ”Sf. Dumitru” din municipiul Bacău a fost neîncăpătoare astăzi, 27 decembrie, în contextul serbării Sfântului Arhidiacon Ștefan. Slujba Dumnezeieștii Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

25 Decembrie 2013

Zeci de copii au primit daruri la Catedrala arhiepiscopală din Roman, în prima zi de Crăciun, din partea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Sfântul locaș s-a dovedit a fi neîncăpător pentru mulțimea credincioșilor prezenți la slujba arhierească.

25 Decembrie 2013

Ca în fiecare an, în ajunul Sărbătorii Naşterii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală „Cuvioasa Parascheva”, din Roman, Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a fost prezent alături de obştea de slujitori, maicile, ostenitorii Centrului eparhial şi credincioşi la Slujba Ceasurilor împărăteşti, Utreniei şi Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia.

24 Decembrie 2013

La Catedrala arhiepiscopală din Roman a fost oficiată slujba Ceasurilor Împărătești și Sfânta Liturghie din ajunul Crăciunului.

24 Decembrie 2013

În fiecare an, în prejma sărbătorilor de Crăciun, Biserica îi cheamă pe creştini să reguste din fructul bucuriei dumnezeieşti, pentru că în această zi, „în cetatea Ierusalimului s-a născut Mântuitor”. Slava lui Dumnezeu a răsărit prin Hristos în peştera din Betleem, iar de acolo lumina s-a revărsat peste toata creaţia. Suntem chemaţi din nou să primim această lumină, iar mintea noastră să înţeleagă adevărul că Dumnezeu S-a aplecat către noi luând chip de om şi că vine să ne transforme din interior.

24 Decembrie 2013

Duminica dinaintea Naşterii Domnului a fost o adevărată pregustare a praznicului împărătesc la Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Colindători din diferite zone ale eparhiei au venit în inima arhiepiscopiei pentru a vesti momentul  alesei şi sfintei bucurii a întrupării lui Dumnezeu Cuvântul. 

17 Decembrie 2013

Elevii Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” i-au încântat pe romaşcani la concertul tradiţional organizat luni, 16 decembrie, la Casa de Cultură a oraşului.

16 Decembrie 2013

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, duminică, 22 decembrie, ora 17.00,  în sala de festivități a Seminarului Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman va avea loc concertul tradițional de colinde organizat de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. 

15 Decembrie 2013

Copii de la trei școli, alături de copiii de la Cantina "Samarineanul Milostiv" l-au colindat astăzi, 15 decembrie, pe Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul la Biserica "Sf. Gheorghe" din municipiul Bacău.

Pagini