Noiembrie 2013

29 Noiembrie 2013

Duminică, 1 Decembrie 2013, Ziua Naţională a României, Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, va oficia slujba Sfintei Liturghii la Catedrala arhiepiscopală "Sf. Cuv. Parascheva" din Roman.

29 Noiembrie 2013

Una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură din municipiul Bacău, pasarela de la Mărgineni, a fost inaugurată vineri, 29 noiembrie 2013. 

29 Noiembrie 2013

Şi anul acesta, aşa cum s-au obişnuit deja, moineştenii sunt invitaţi la tradiţionalul Concert de Crăciun organizat de Protoieria Moineşti, la iniţiativa Părintelui protopop Costel Mareş şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul.

Ca şi în ediţiile precedente, evenimentul va îmbrăca haina unui concert de binefacere, Protoieria Moineşti dorind să sublinieze caracterul social-filantropic şi de caritate al manifestării.
 

26 Noiembrie 2013

În ziua de Duminică, 24 noiembrie a.c., cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, la Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt” din Municipiul Oneşti a fost oficiată slujba de sfinţire a lucrărilor parţiale ce s-au săvârşit la altarul lăcaşului de cult.

25 Noiembrie 2013

Medici, profesori universitari, creștini evlavioși, alături de numeroși copii, au participat astăzi, 25 noiembrie, la slujba Sfintei Liturghii ce a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la biserica  parohiei din Mănăstirea Cașin, ce are hramurile „Sfântul Arhidiacon Ștefan” și „Sfânta Mare Mc. Ecaterina”.

24 Noiembrie 2013

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat astăzi slujba Sfintei Liturghii la biserica ”Bărboi” din Iași, cu ocazia serbării a 25 de ani de la redeschiderea unuia dintre cele mai frumoase și reprezentative locașuri de cult din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

23 Noiembrie 2013

Unul dintre cele mai moderne centre social-medicale pentru persoanele vârstnice a fost inaugurat la Hârja, sâmbătă, 23 noiembrie 2013, de către ÎPS Arhiepiscop Ioan al Covasnei și Harghitei și PS Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți, în prezența reprezentanților autorităților centrale, județene și locale, a deputaților și senatorilor din zonă, precum și a numeroșilor credincioși de pe Valea Oituzului.

21 Noiembrie 2013

Alte câteva zeci de persoane vârstnice vor primi sprijin și susținere din partea Bisericii prin intermediul unui nou centru social-medical. Acesta va fi inaugurat la Hârja, sâmbătă, 23 noiembrie, de catre Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în prezența doamnei Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor vârstnice, a reprezentanților unor instituții sociale și medicale din țară, precum și a reprezentaților autorităților centrale, județene și locale. Noul centru social-medical vine să completeze activitatea Așezământului Social-Filantropic ”Ștefan cel Mare”, unul dintre centrele de profil reprezentative pentru activitatea filantropica a Eparhiei Romanului și Bacăului, alături de Fundația ”Episcop Melchisedec”.

16 Noiembrie 2013

Sub lumina crucii ce veghează deasupra satului Valea Budului de la înălțimea dealurilor înconjurătoare, la biserica metocului chiriarhal „Acoperământul Maicii Domnului” s-a săvârșit vineri seara, aproape de straja nopții, taina Sfântului Maslu. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un numeros sobor de preoți, a rostit rugăciunile de alinare și vindecare a suferințelor trupești și sufletești pentru cei aflați într-un ceas de cumpănă al vieții lor.       

Pagini