Septembrie 2013

30 Septembrie 2013

Cuvânt rostit de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la slujba Te-Deum-ului săvârşit în Catedrala Patriarhală din Bucureşti cu ocazia împlinirii a şase ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române – 30 septembrie 2013: 30 septembrie, anul mântuirii 2007: ziua întronizării Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

27 Septembrie 2013

Treisprezece tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei au susţinut astăzi, 27 septembrie, in sala de conferinte a Fundatiei „Episcop Melchisedec” din Roman, examenul de capacitate preoţească. Examenul s-a desfășurat cu binecuvântarea și sub directa coordonare a Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de o comisie alcătuită din părinți consilieri ai Centrului Eparhial de la Roman și profesori de la Liceul Teologic”Melchisedec Ștefănescu” din Roman.

25 Septembrie 2013

Luni, 30 septembrie 2013, Preafericitul Părinte Daniel aniversează şase ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007).

23 Septembrie 2013

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, sâmbătă, 21 septembrie 2013, la Colegiul Naţional „Ferdinand I“ Bacău, s-a desfăşurat consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Bacău, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

22 Septembrie 2013

Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din parohia Slobozia-Urecheşti, Protopopiatul Sascut, judeţul Bacău. Lăcaşul de închinăciune a fost supus în ultimii ani unor lucrări de reconsolidare şi reconstrucţie.

20 Septembrie 2013

Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi“ a strâns peste 1.000.000 de semnături, numărul minim necesar prin care se poate solicita Comisiei Europene o propunere legislativă în domeniu. Cu toate acestea, ţinta stabilită este de 1.200.000, deoarece unele semnături pot fi invalidate de Comisie dacă nu îndeplinesc toate condiţiile procedurale cerute.
 

19 Septembrie 2013

Câteva sute de elevi și profesori au participat luni, 16 septembrie, la slujba de binecuvântare a începului de an școlar oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Catedrala ”Pogorârea Duhului Sfânt” din Onești.

Pagini