August 2013

31 August 2013

Sute de credincioși din întreaga eparhie au fost prezenți astăzi, 31 august, la catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, cu ocazia aducerii în pelerinaj, pentru prima oară, a moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie Taumauturgul de la mănăstirea Radu Vodă din București.

30 August 2013

Cu binecuvântarea Prea Sfințitului Ioachim Băcăuanul, în perioada 19-27 august 2013 la Protopopiatul Bacău, s-a derulat cursul de formare profesională Antreprenor de economie socială (acreditat ANC), din cadrul proiectului "FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social" implementat în perioada septembrie 2010-august 2013 de către FEDERAŢIA FILANTROPIA în parteneriat cu PATRIARHIA ROMÂNĂ, INSTITUTO DE FORMACIÓN INTEGRAL şi SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT S.R.L.

29 August 2013

Cunoscute pentru numeroasele minuni făcute în viața credincioșilor, îndeosebi a celor bolnavi de cancer, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aflate la mănăstirea Radu Vodă din București, vor fi prezente pentru două zile (31 august- 1 septembrie) în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

25 August 2013

Cu fanfară, îmbrăcați în straie noi, având carpetele atârnate pe gardul din fața casei, cu meste întinse având colaci și fructe, cum e obiceiul pe aceste meleaguri, așa l-au întâmpinat credincioșii din Băcioiu pe Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în duminica a IX-a după Rusalii, când a avut loc sfințirea bisericii ”Izvorul Tămăduirii” și ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”.

21 August 2013

Luni, 19 august, un grup de 25 de voluntari antidrog au fost prezenți la Centrul Social-Cultural-Gospodăresc ”Sf. Antipa” de la Itești, unde au participat la o stire de activități organizate de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, cu sprijinul Asociației pentru Prevenirea Adicției și Comportamentului Adictiv Bacău.

20 August 2013

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, sâmbătă 31 august 2013, va avea loc, în casa socială a parohiei Băseşti, cea de-a V-a ediţie a CONCURSULUI DE ŞAH, organizat de Protoieria Moineşti în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Club "Elisabeta Polihroniade".

19 August 2013

Începând de luni, 19 august 2013, la sediul Protopopiatului Moineşti din str. Vasile Alecsandri nr. 56 se desfăşoară, cu binecuvântarea Preasfinţitului IOACHIM BĂCĂUANUL, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, cursuri gratuite de croitorie adresate femeilor din mediul rural, cu vârsta cuprinsă între 18 – 60 ani, ocupate cu agricultura de subzistență, care vor să învețe arta croitoriei şi broderiei, pentru a-și deschide propria afacere sau pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă în domeniul confecțiilor.

Pagini