Februarie 2013

28 Februarie 2013

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la Roman au debutat miercuri, 27 februarie „Zilele Mitropolit Visarion Puiu“, ediţia a XVII-a.

27 Februarie 2013

Luni, 5 februarie, în cadrul Protopopiatului Roman, a avut loc întâlnirea preoților înscriși în proiectul ,,Calea Mântuirii” – Cateheza pentru adulți.

26 Februarie 2013

Înalt Preasfinţitul Părinte Adrian Hriţcu, fost Arhiepiscop al românilor ortodocşi din Franţa şi Europa Occidentală, a fost înmormântat marți, 26 februarie, la Mănăstirea Pogleţ-Corbasca, din judeţul Bacău.

24 Februarie 2013

În a XXXII-a duminică după Rusalii, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala “Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

23 Februarie 2013

În ziua pomenirii Sfântului Mucenic Policarp, sâmbătă, 23 februarie 2013, la orele 21.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Adrian Hriţcu, fost Arhiepiscop al românilor ortodocşi din Franţa şi Europa Occidentală a încetat din viață la mănăstirea Pogleț (comuna Corbasca, județul Bacău)

21 Februarie 2013

Cât de importante și necesare sunt rețelele de socializare, ce și cât trebuie expus din viața privată pe internet, care pot fi consecințele unor gesturi necontrolate, sunt câteva din subiectele pe care Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), în colaborare cu Protopopiatul Sascut și Fundația „Episcop Melchisedec” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, le-a dezbătut împreună cu tinerii de la Grupul Școlar „Alexandru Vlahuță”, joi, 21 februarie, la instituția de învățământ din Podu Turcului.

19 Februarie 2013

Luni, 18 februarie 2013, la Grupul Școlar JM Elias din Sascut a avut loc simpozionul cu tema „Constantin cel Mare și actualitatea reformelor sale”. Întâlnirea s-a desfășurat sub egida anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena și a fost organizată de Protoieria Sascut în parteneriat cu grupul școlar din localitate. Scopul principal al manifestării a fost reliefarea principalelor reforme religioase întreprinse de marele Constantin.

17 Februarie 2013

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit duminică, 17 februarie, Sfânta Liturghie la Biserica "Buna Vestire" din Bacău.

15 Februarie 2013

Preoți, profesori, elevi ai Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec”, copii care învață la așezămâmtul din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” și credincioși romașcani au participat vineri, 15 februarie, orele 10.30, la slujba de pomenire, oficiată Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, cu prilejul împlinirii a 190 de ani de la nașterea marelui episcop Melchisedec Ștefănescu. După parastasul oficiat lângă bustul ilustrului ierarh din curtea așezământului ce poartă numele ”părintelui Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”, Preasfințitul Ioachim a ținut un scurt cuvânt de învățătură, în care a reliefat personalitatea celui comemorat și rolul pe care l-a avut în viața Bisericii Ortodoxe Române în general, și a Eparhiei Romanului și Bacăului, în mod special.

Pagini