Ianuarie 2013

31 Ianuarie 2013

Au fost admirați și aplaudați la scenă deschisă cu ocazia Concertului de Colinde și a altor concerte. Au cântat în diverse instituții și cu diferite ocazii, lăsând impresii dintre cele mai frumoase auditoriului. Deși recent înființată, corala „Episcop Melchisedec” a Protopopiatului Bacău a reușit să se impună prin profesionalismul demonstrat. Frumusețea și ineditul acesui grup constă în faptul că este alcătuit din tineri slujitori ai sfintelor altare dornici să promoveze valorile spirituale și culturale, nu doar de la amvon, ci și prin intermediul muzicii corale.

29 Ianuarie 2013

Elevii, Iosub Cristian, clasa a X-a, și Chirliu Teofil, clasa a XI-a, de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, câștigători ai fazei eparhiale a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae -110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice” au fost premiați de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, marți, 29 ianuarie, la Catedrala Arhiepiscopala.

29 Ianuarie 2013

Astăzi, 29 ianuarie, orele 11.00, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a sfințit și binecuvântat imobilul în care își desfășoară activitatea sectorul de colporaj și funcționează atelierul de croitorie.

29 Ianuarie 2013

La Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a avut loc astăzi, 29 ianuarie, slujba de pomenire a domnului Neculai Giosanu. Parastasul de 9 zile a oficiat, după Sfântul Liturghie, de un sobor de preoți slujitori la Catedrală, consilieri și inspector ai Centrului Eparhial, în prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și a unui număr impresionant de credincioși care au ținut să se roage și acum, alături de ierarhul de la Roman, pentru părintele său, mutat la Domnul în ziua de 21 ianuarie. Veșnică să-i fie pomenirea robului lui Dumnezeu, Neculai!

28 Ianuarie 2013

Sub președinția Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în sala de ședințe a Centrului Eparhial de la Roman a avut loc luni, 28 ianuarie, la orele 10.00, întâlnirea clericilor din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, responsabili cu îndrumarea și coordonarea activităților desfășurate de către membrii Asociației ”Oastea Domnului”.

26 Ianuarie 2013

În sala de conferințe a Fundației ”Episcop Melchisedec” a avut loc sâmbătă, 26 ianuarie, Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, prezidată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Întâlnirea a debutat, conform tradiției, în Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv.Parascheva” unde, la orele 9.00, a fost oficiată o slujbă de Te Deum de către un sobor de preoţi, în prezenţa Preasfinţiei Sale și a membrilor Adunării eparhiale. Cu acest prilej, ierarhul a adresat un cuvânt de învăţătură în care a prezentat rolul pe care Adunarea Eparhială îl are în viața și activitatea Bisericii. În acelaşi timp, Preasfinţia Sa a vorbit despre ierarhii care au condus destinele Eparhiei din scaunul vlădicesc de la Roman, cu demnitate, cu responsabilitate harică, străduindu-se să propovăduiască dreapta învăţătură şi să insufle în rândul credincioşilor cuvântul Sfintelor Evanghelii.

25 Ianuarie 2013

Sub președinția Preasfințitului Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul, în sala de ședințe a Centrului Eparhial de la Roman a avut loc vineri, 25 ianuarie, începând cu orele 10.00, întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Pagini