Ianuarie 2012

30 Ianuarie 2012

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi i-a găsit pe elevii SeminaruluI Teologic “Sf. Gheorghe” din Roman alături de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

26 Ianuarie 2012

Profesorii şi elevii de la Şcoala Generală Sascut din judeţul Bacău au avut ieri bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe PS Ioachim Băcăuanul, care a sfinţit Centrul de zi “Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodeşti” din cadrul Fundaţiei "Episcop Melchisedec" - filiala Bacău.

24 Ianuarie 2012

Rugăciunea și evocările n-au lipsit nici din Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, acolo unde, după Sfânta Liturghie, PS Ioachim Băcăuanul a oficiat slujba parastasului pentru corifeii Unirii Principatelor.”

22 Ianuarie 2012

Reiterând faptul că noțiuni precum patriotism sau patriot nu trebuie să devină caduce, în ciuda vremurile pe care le trăim, Preasfinția Sa a adăugat ”Biserica a fost întotdeauna alături de popor și nu a fost niciodată insensibilă la suferințele acestui neam. Și acum vă îndemn, nu făcând zgomot, ci în spiritul credinței, să luptăm cu armele duhului ca neamul acesta să nu dispară. Iată ce frumos am ales noi, băcăuani, să serbăm unirea.

21 Ianuarie 2012

În prezența Preasfinției Sale, acest eveniment deosebit din viața Bisericii a fost prefațat de o slujbă de Te Deum, oficiată, la orele 9.00, în catedrala Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva”, de către un sobor de preoți, în frunte cu pr. Ioan Gherasimescu, vicar-administrativ al Eparhiei. La finalul slujbei, Preasfinția Sa a ținut un scurt cuvânt în care a subliniat rolul pe care membrii Adunării Eparhiale, clerici sau mireni, îl au în viața Bisericii.

19 Ianuarie 2012

Ședința a debutat cu alocuțiunea PS Episcop Ioachim, care a reliefat rolul Consiliului Eparhial în viața Bisericii. Întâlnirea a continuat cu prezentarea, de către pr. vicar Ioan Gherasimescu, a raportului privind Centrul Social multifuncțional ”Episcop Melchisedec”, aflat în faza de finalizare, un amplu proiect derulat în municipiul Roman cu fonduri europene.

17 Ianuarie 2012

Sinaxa s-a desfășurat în atmosfera de rugăciune și cântare sacră, slujba fiind însoțită de melosul coralei „Theotokos” a protoierei Moinești. În duhul dragostei întru Hristos, ce a prefațat și acest nou an calendaristic, preoții slujitori din acest protopopiat s-au împărtășit cu Sfintele Taine alături de Preasfinția Sa.

10 Ianuarie 2012

„Cum casa în care s-a născut Sfîntul Antipa nu mai există, ne-am gândit să-i facem o casă nouă. Poate într-o bună zi, o parte din sfintele sale moaște vor veni în satul natal”, a mai spus,credincioșilor, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.
 

9 Ianuarie 2012

La Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din Oneşti a avut loc Sinaxa preoţilor din Protopopiatul Oneşti. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Ierotheos” a preoţilor Protopopiatului Oneşti, dirijată de pr. Adrian Ţopa.

Pagini