Tineri din Sascut implicați activ pentru dezvoltarea comunității lor

14 Martie 2018

În zilele de 13-14 martie 2018, în capela „Sf. Ap. Iacob” a Liceului Tehnologic „J.M. Elias” Sascut, a avut loc proiectul educațional „Tineri activi pentru Bacău și Sascut”, activitate desfășurată în colaborare cu Protoieria Sascut și Asociația Romanian Youth Movement for Democracy.

La această activitate au participat tineri și liceeni sascuteni, care împreună cu reprezentanții instituțiilor din comunitate, au dezbătut teme de interes general pentru tinerii din comuna Sascut. S-au abordat cu această ocazie diferite probleme întâlnite în localitatea Sascut și s-a încercat să se răspundă la întrebări ale tinerilor precum: care sunt calitățile unui prieten, profesor, preot, reprezentant local ?; cum vreau să arate comunitatea mea ?; cum integrăm viitorul în deciziile luate astăzi ?  O importanță majoră au acordat cei prezenți vieții active în comunitatea lor și stopării migrației, tinerii arătând un real interes pentru educație, sănătate și îmbunătățirea serviciilor din această ramură, religie și problemele sociale ale comunității precum: lipsa locurile de muncă, îngrijirea bătrânilor, consilierea dependenților de alcool, violența domestică, poluarea mediului înconjurător, infrastructură, etc. 

Din partea Protoieriei Sascut a fost prezent la acest proiect educațional, PC Pr. Vasile Abageru, secretar al acestei instituții.

(Pr. Abageru Vasile)

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut