Sinaxă seminarială la Protoieria Onești

14 Martie 2017

Pe data de 13 martie 2017, la Târgu-Ocna, în sala de conferințe „Costache Negri” a Complexului „Creangă” a avut loc, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o conferință inedită intitulată „Cultul divin și inovații liturgice”, fiind susținută de Părintele profesor Dr. Viorel Sava, de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.

 

 

Asistența a fost formată din preoții Protoieriei Onești care, după audierea conferinței, au putut formula diverse întrebări la care părintele conferențiar a răspuns, aducând lămuriri asupra multor inovații liturgice și punând un accent aparte pe învățătura Bisericii și tradiția liturgică ce trebuiesc cunoscute și aplicate în viața bisericească. „Am încercat să aduc înaintea preoților acestui protopopiat câteva dintre semnificațiile cultului și, mai ales, despre ce înseamnă a păstra rânduiala liturgică astăzi. Rânduiala liturgică nu înseamnă numai păstrarea unor rânduieli tipiconale, ci înseamnă ca fiecare preot să rămână în comuniune de rugăciune și de rânduială cu preoții ortodocși de pretutindeni” – a declarat părintele profesor Viorel Sava, la încheierea conferinței.

Cu această ocazie, s-au făcut și fotografii ale preoților în vederea eliberării de legitimații, cu textul scris în mai multe limbi de circulație internațională care să ateste calitatea de preot slujitor, necesare în diverse situații când preoții se pot afla în afara Eparhiei.

(Pr. Daniel Marari)

Citește mai multe articole despre: Protoieria Onesti, Sinaxă seminarială, martie, 2017