Protopopiatul Onești

Protopop P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu

În anul 1999, Prea Sfințitul Episcop Eftimie împreună cu Permanența Episcopiei Romanului, au decis, în luna mai, înființarea Protopopiatului de Onești, prin transferarea din orașul Tg. Ocna în municipiul de pe Trotuș cu temeiul nr. 882 și numirea în funcția de protopop a preotului paroh de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" – Pr. Alupei Constantin. Începând cu data de 1 martie a anului 2016, protopop al Protoieriei Onești este părintele Ioan Bârgăoanu, Parohia Mănăstirea Cașin II.

Protopopiatul Onești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde în total 73 de parohii, 4  Mănăstiri și 3 Schituri 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu
  • Secretar – P.C. Pr. Daniel Iordan
  • Contabil – Ec. Isache Mihaela   

Contacte:
Adresa: Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066
Tel/Fax: 0234.312.190
E-mail: protoieriaonesti@yahoo.com 
Web: www.protoieria-onesti.ro

Știri din Protopopiatul Onești

20 Februarie 2017

Sâmbătă, 18 februarie, în ziua „Moşilor de iarnă”, copiii din Grupul de cateheză al Parohiei Păltinata, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, au împărţit bucurie şi daruri celor aflaţi în nevoie.

16 Februarie 2017

Preoți din Protopopiatul Onești, dimpreună cu reprezentanți ai autorităților din Târgu Ocna și Slănic Moldova, au participat, în perioada 2- 6 februarie, la un pelerinaj în Ucraina.

14 Februarie 2017

Joi, 16 februarie a.c., la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Târgu Ocna va avea loc, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un eveniment deosebit sub egida Comemorării Mărturisitorilor și Apărătorilor Ortodoxiei din temnița de la Târgu Ocna.

12 Februarie 2017

Ziua de 10 februarie, închinată cinstirii Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie și totodată atenției față de cei aflați în suferință, a fost marcată în mod solemn în biserica "Sf. Mc. Varvara" din Mina Salina, Târgu-Ocna.

8 Februarie 2017

Asociația ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” , cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, invită în luna februarie, pe toți cei interesați, să participe la evenimente prin intermediul cărora vor fi evocate momente semnificative ale vieții culturale naționale sau internaționale cu dată de sărbătorire în cea de-a doua lună a anului.

2 Februarie 2017

În data de 2 februarie, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” a Mănăstirii Codreanu - metoc chiriarhal, din Protopopiatul Onești.

1 Februarie 2017

În data de 2 februarie a.c., IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim va fi prezent pentru a oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Protopopiatul Onești la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” a Mănăstirii Codreanu - metoc chiriarhal, situată pe Valea Oituzului.

31 Ianuarie 2017

Asociația Culturală „Filomelos”, în parteneriat cu Asociația Culturală Byzantion, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Protopopiatul Onești, Colegiul Național „Dimitrie Cantemir”, prin Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Borzești, își propune, odată cu începutul acestui an continuarea unui proiect de instruire în arta interpretării muzicii bisericești de tradiție bizantină a actualilor membri ai Grupului Psaltic „Filomelos”, elevi și studenți iubitori ai muzicii din municipiul Onești, viitori practicieni, slujitori ai stranei sau ai altarului.

 

24 Ianuarie 2017

Ziua Principatelor Române, cunoscută sub denumirea de „Mica Unire”, a fost marcatã și la Mãnãstirea „Schimbarea la Faţã” Sf.Sava com. Berzunţi, Judeƫul Bacãu, prin sãvârșirea Sfintei Liturghii de un sobor de  preoƫi, sub protia Preacuviosul Parinte Stareƫ, Arhimandritul Arsenie Voaideș. La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a sãvârșit slujba de Te Deum ca mulƫumire și  aducere aminte de strãmoșii noștri, fãuritori ai Unirii.

23 Ianuarie 2017

În data de 22 ianuarie a.c. în localitatea Parava din județul Bacău a avut loc un grav incendiu din care a rezultat decesul a trei copii: N. Andreea (2 ani și 8 luni), N. Giorgio-Mario (1 an și 7 luni) și N. Irinel- Claudiu (4 luni).