Protopopiatul Onești

Protopop P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu

În anul 1999, Prea Sfințitul Episcop Eftimie împreună cu Permanența Episcopiei Romanului, au decis, în luna mai, înființarea Protopopiatului de Onești, prin transferarea din orașul Tg. Ocna în municipiul de pe Trotuș cu temeiul nr. 882 și numirea în funcția de protopop a preotului paroh de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" – Pr. Alupei Constantin. Începând cu data de 1 martie a anului 2016, protopop al Protoieriei Onești este părintele Ioan Bârgăoanu, Parohia Mănăstirea Cașin II.

Protopopiatul Onești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde în total 73 de parohii, 4  Mănăstiri și 3 Schituri 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu
  • Secretar – P.C. Pr. Daniel Iordan
  • Contabil – Ec. Isache Mihaela   

Contacte:
Adresa: Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066
Tel/Fax: 0234.312.190
E-mail: protoieriaonesti@yahoo.com 
Web: www.protoieria-onesti.ro

Știri din Protopopiatul Onești

28 Decembrie 2018

Asociația „Sfânta Anastasia Romana” a desfășurat în această perioadă cea de-a doua ediție a proiectului social-filantropic denumit „Cutia Bucuriei”.

23 Decembrie 2018

În fiecare an, în apropierea marii sărbători a Nașterii Domnului, porțile Centrului social - medical „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, reprezentat de Pr. Ilarion Mâță, sunt deschise de către „Moș Crăciun”, care aduce daruri din suflet și pentru suflet.

22 Decembrie 2018

Elevi mici și mari ai școlilor partenere ale Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, au vestit bucuria Nașterii Mântuitorului persoanelor vârstnice din cadrul Centrului social-medical de îngrijire de la Hârja.

13 Decembrie 2018

Astăzi, 13 decembrie 2018, vârstnici și tineri specialiști din diferite domenii s-au întâlnit la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, gazda ultimei etape a activității menite să identifice modele de bună practică în lucrul cu persoanele vârstnice.

6 Decembrie 2018

În data de 6 decembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, s-a desfășurat ediția a VII-a a Concursului de creație „Tradiție și Spiritualitate”, proiect ce se derulează an de an în cadrul Parteneriatului Cale și Adevăr în Viață încheiat între Școala Gimnazială Nr. 1 și Parohia „Buna Vestire” Tg. Ocna, preot paroh Ioan Vasile Panțîru.

6 Decembrie 2018

Miercuri, 05 decembrie 2018, vârstnicii rezidenți din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” au primit daruri de la tinerii care apreciază experiența și înțelepciunea acestora.

5 Decembrie 2018

Marți, 4 decembrie 2018, Protopopiatul Onești și Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” au organizat conferința cu titlul „Provocările secularismului, crizele senectuții și identitatea românească în An Centenar”, avâdu-l ca invitat special pe Prof. Univ. Dr. Nicu Gavriluță.

4 Decembrie 2018

Zilele de bucurie și de sărbătoare din Protoieria Onești prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 și-au găsit continuitate în Salina de la Târgu-Ocna, unde preoți și credincioși, uniți într-un cuget și într-o simțire, au retrăit momente binecuvântate, momente simțite în locașurile de închinare din adâncurile pământului.

4 Decembrie 2018

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” în colaborare cu Protopopiatul Onești, desfășoară astăzi, 4 decembrie 2018, începând cu ora 18.00, Conferința „Provocările secularismului, crizele senectuții și identitatea românească în An Centenar”.

3 Decembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul proiectului “Centenar - Jertfă și Recunoștință”, în ziua de luni, 3 decembrie 2018, la Parohia Oituz din Protopopiatul Onești, s-a desfășurat conferința cu titlul “Valea Oituzului - jertfa neamului românesc pentru unitate națională”.