Protopopiatul Onești

Protopop P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu

În anul 1999, Prea Sfințitul Episcop Eftimie împreună cu Permanența Episcopiei Romanului, au decis, în luna mai, înființarea Protopopiatului de Onești, prin transferarea din orașul Tg. Ocna în municipiul de pe Trotuș cu temeiul nr. 882 și numirea în funcția de protopop a preotului paroh de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" – Pr. Alupei Constantin. Începând cu data de 1 martie a anului 2016, protopop al Protoieriei Onești este părintele Ioan Bârgăoanu, Parohia Mănăstirea Cașin II.

Protopopiatul Onești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde în total 73 de parohii, 4  Mănăstiri și 3 Schituri 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu
  • Secretar – P.C. Pr. Daniel Iordan
  • Contabil – Ec. Isache Mihaela   

Contacte:
Adresa: Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066
Tel/Fax: 0234.312.190
E-mail: protoieriaonesti@yahoo.com 
Web: www.protoieria-onesti.ro

Știri din Protopopiatul Onești

24 Martie 2019

În data de 16 ianuarie a.c. în localitatea Căiuți din județul Bacău a avut loc un grav incendiu din care, pe lângă pagubele materiale, a rezultat decesul unui copil de 3 ani, Andrei Ionuț. Astfel, cu sprijinul și binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Protoieria Onești și Parohia Căiuți, prin preotul paroh Cristinel Vasile Lungu, în colaborare cu oameni de bună credinţă, au inițiat de urgență o acțiune umanitară pentru sprijinirea familiei îndoliate în vederea înmormântării copilului ce a pierit în mod tragic, și repararea locuinței.

24 Martie 2019

Duminică, 24 martie, începând cu ora 16.00, în satul Mănăstirea Cașin, în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, la invitația părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, un sobor de preoți și mulțime de credincioși s-au rugat împreună la Slujba de Sfințire a Troiței "Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei" pe Ulița Văcărești, la răspântie de drumuri, loc pitoresc cu zare spre lupte purtate de eroi.

24 Martie 2019

Marți, 26 martie 2019, în ziua următoare prăznuirii Maicii Domnului, sărbătoare supranumită „Buna Vestire”, la ora 12.00, va avea loc inaugurarea primului Centru de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la sediul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, reprezentată de pr. Ilarion Mâță, în calitate de președinte.

22 Martie 2019

În data de 21 martie 2019, la sediul AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) Iași, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, reprezentată de pr. Ilarion Mâță, în calitate de președinte, a semnat un contract de finanțare nerambursabilă pentru construirea unei noi infrastructuri sociale adresate copiilor și tinerilor cu deficiențe.

18 Martie 2019

Duminica Ortodoxiei, primul popas duhovnicesc din perioada Postului Mare, a fost sărbătorită îndoit la Târgu-Ocna prin procesiunea „Sfintele Icoane – bucuria Bisericii”, dar și prin Marșul pentru Viață.

12 Martie 2019

Astăzi, 12 martie, în ziua de prăznuire a Sfântului Cuv. Simeon Noul Teolog, la Secția de Pediatrie a Spitalului “Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Onești, un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, alături de Părintele Inspector Ilarion Mâță, a săvârșit o slujbă de sfințire la Secția Pediatrie, ce a fost dotată cu un nou filtrul și purificator de apă, donație făcută spitalului de către Protoieria Oneşti.

11 Martie 2019

În zilele de 8 și 10 martie, în această lună pentru viață, Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna, Protopopiatul Onești, a desfășurat activități Pro Vita în comunitate, sub sloganul „Unic din prima secundă”.

10 Martie 2019

Ca în fiecare an, în Protoieria Onești, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, s-au organizat o serie de activități menite să aducă pe chipul tuturor mamelor în special, dar și al tuturor femeilor sărbătorite, un zâmbet și o rază de bucurie.

5 Martie 2019

În prima duminica a lunii martie, în Parohia „Sfântul Ioan” din Târgu Ocna a avut loc un Târg caritabil de mărțișoare, aflat la a doua ediție.

26 Februarie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, luni, 25 februarie 2019, în prezența unei comisii de evaluare alcătuită din pr. prof. univ. dr. Mihai Săsăujan, pr. prof. univ. dr. Daniel Benga, cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București, și pr. prof. dr. Adrian Alexandrescu, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, a avut loc susținerea lucrării pentru obținerea gradului didactic I în învățământ a doamnei Cautiș Paula, profesor pentru disciplina Religie la Școala Gimnazială nr. 1 Onești.