Protopopiatul Onești

Protopop P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu

În anul 1999, Prea Sfințitul Episcop Eftimie împreună cu Permanența Episcopiei Romanului, au decis, în luna mai, înființarea Protopopiatului de Onești, prin transferarea din orașul Tg. Ocna în municipiul de pe Trotuș cu temeiul nr. 882 și numirea în funcția de protopop a preotului paroh de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" – Pr. Alupei Constantin. Începând cu data de 1 martie a anului 2016, protopop al Protoieriei Onești este părintele Ioan Bârgăoanu, Parohia Mănăstirea Cașin II.

Protopopiatul Onești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde în total 73 de parohii, 4  Mănăstiri și 3 Schituri 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu
  • Secretar – P.C. Pr. Daniel Iordan
  • Contabil – Ec. Isache Mihaela   

Contacte:
Adresa: Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066
Tel/Fax: 0234.312.190
E-mail: protoieriaonesti@yahoo.com 
Web: www.protoieria-onesti.ro

Știri din Protopopiatul Onești

16 Martie 2018

În seara zilei de 15 martie, a avut loc la Sediul Protopopiatului Onești o ședință informativă pe tema concursului „Centenar, Jertfă și Recunoștință”.

14 Martie 2018

Marți, 13 martie, la sala Cinema Capitol din Onești a avut loc o conferință și o vizionare de film cu tema „Francezii și românii în Primul Război Mondial – Misiunea General Berthlot”, organizate în contextul Centenarului.

13 Martie 2018

O zi cu totul deosebită a fost luni, 12 martie 2018 pentru comunitatea creștină a Parohiei “Mănăstirea Cașin II”, unde a fost sărbătorit hramul frumoasei Biserici ocrotită de “Sfântul Simeon Noul Teolog”, păstorită de părintele Protoiereu Ioan Bârgăuanu – singura biserică de mir din țară cu acest hram.

12 Martie 2018

Sâmbătă, 10 martie 2018, un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale ,,Emil Racoviţă’’, îndrumaţi de profesorul Elena Daniela Coșa, au mers pe urmele trecutului, s-au bucurat de momentele prezentului și au înțeles importanța Unirii pentru viitorul ţării.

12 Martie 2018

Zi de bucurie în Duminica a treia din Postul Mare, pentru preoții și credincioșii Protoieriei Onești care au participat la procesiunea în cinstea Sfintei Cruci organizată în Municipiul Onești. În cadrul acesteia, preoții au purtat Sfânta Cruce și o raclă ce adăpostește un fragment din cinstitele moaște al Sfintei Mari Mucenițe Varvara aduse spre închinare din Biserica Minei Salina din Târgu Ocna.

7 Martie 2018

Spre întărire sufletească și folos duhovnicesc, aproape de mijlocul Postului Mare, în contextul Anului Omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, marți, 6 martie, la Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” din Onești, a avut loc conferința cu tema “Biserica Ortodoxă Română în slujba unității naționale”.

6 Martie 2018

Vineri, 2 martie, în cadrul Proiectului Eparhial de prevenire a delincvenţei juvenile şi a abandonului şcolar, elevii clasei a VI-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Emil Racoviţă’’ din Onești, coordonaţi de profesorul Elena Daniela Coşa, au fost alături de tinerii şi minorii din Centrul Educativ Târgu Ocna. Elevii au fost informaţi despre ce înseamnă delincvenţa juvenilă, care sunt cauzele şi consecinţele acesteia.

6 Martie 2018

În Dumunica a doua din Postul Mare, la Parohia „Sfântul Ioan” din Tîrgu Ocna a avut loc târgul caritabil de mărțișoare intitulat "Mărțișorul meu ajută când ți-e greu".

27 Februarie 2018

La sediul Protoieriei Onești a avut loc în seara zilei de 26 februarie 2018, o întâlnire de lucru a responsabililor cu derularea proiectului „Centenar – jertfă și recunoștință”, activitate cultural-religioasă la nivelul instituțiilor de învățământ din spațiul canonic al Protoieriei Onești.

26 Februarie 2018

La sediul Protoieriei Onești s-a desfășurat astăzi, 26 februarie, Ședința administrativă a preoților Protoieriei Onești, la care a fost invitat să prezinte lucrarea cu titlul “Unitate de Credință și Neam”, părintele Florin Blănaru, preot slujitor la Mănăstirea Caraclău.