Protopopiatul Onești

Protopop P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu

În anul 1999, Prea Sfințitul Episcop Eftimie împreună cu Permanența Episcopiei Romanului, au decis, în luna mai, înființarea Protopopiatului de Onești, prin transferarea din orașul Tg. Ocna în municipiul de pe Trotuș cu temeiul nr. 882 și numirea în funcția de protopop a preotului paroh de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" – Pr. Alupei Constantin. Începând cu data de 1 martie a anului 2016, protopop al Protoieriei Onești este părintele Ioan Bârgăoanu, Parohia Mănăstirea Cașin II.

Protopopiatul Onești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde în total 73 de parohii, 4  Mănăstiri și 3 Schituri 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu
  • Secretar – P.C. Pr. Daniel Iordan
  • Contabil – Ec. Isache Mihaela   

Contacte:
Adresa: Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066
Tel/Fax: 0234.312.190
E-mail: protoieriaonesti@yahoo.com 
Web: www.protoieria-onesti.ro

Știri din Protopopiatul Onești

13 Noiembrie 2018

Marți, 13 noiembrie, în Biserica cu hramul “Sfântul Nicolae” din Parohia Viișoara, a avut loc ședința lunară cultural-administrativă a preoților din Protoieria Onești. La acest moment a fost prezent și părintele profesor Ioan Buga

13 Noiembrie 2018

În ziua de 12 noiembrie 2018, la o zi după aniversarea Centenarului încheierii Primului Război Mondial, eroii români căzuți în luptele pentru întregirea neamului au fost omagiati în mod deosebit în Protopopiatul Onești.

12 Noiembrie 2018

Marți, 6 noiembrie 2018, Parohia Păltinata a desfășurat, în colaborare cu sectorul social al Protoieriei Onești și Centrul Educativ Tg. Ocna, o nouă etapă a acțiunii  "Dor de copilărie și libertate", în cadrul proiectului Eparhial de Combatere a Delincventei Juvenile și a Abandonului Scolar în rândul tinerilor "Libertatea omului este partea divina din el" și "Educația schimba lumea".

4 Noiembrie 2018

În dimineața zilei de 4 noiembrie 2018, în Duminica a XXII-a după Rusalii credincioșii din Parohia „Sf. Ierarh Nicolae”, Onești, Protopopiatul Onești, au întâmpinat pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a venit pentru a sfinți lucrările de zidire a Capelei din incinta curții bisericii care este închinată Tuturor Sfinților. La Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a capelei au participat: PC Pr. Ioan Bârgăoanu, Protopop al Protoieriei Onești, alături de un sobor numeros de preoţi din împrejurimi, reprezentanţi ai autorităţilor județene și locale şi mulţime de popor, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a învrednicit să zidească acest sfânt lăcaș.

2 Noiembrie 2018

Astăzi, 02 noiembrie 2018, manifestările, în An Centenar, dedicate Eroilor Neamului, au fost marcate, în orașul Tg. Ocna, printr-un nou ceremonial religios-militar.

30 Octombrie 2018

Data de 29 Octombrie este întotdeauna o zi de sărbătoare pentru Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna, precum și pentru toată comunitatea orașului stațiune.

23 Octombrie 2018

În perioada 21-23 octombrie 2018, cinci antreprenori din domeniul medical și social din Germania au vizitat Complexul social – medical al Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, în baza unui parteneriat existent încă din anul 2010.

15 Octombrie 2018

În perioada 13-14 octombrie 2018, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, alături de partenerii sociali și educaționali fideli persoanei vârstnice, cu sprijinul financiar și logistic al Companiei Bella România și al Consiliului Județean Bacău, au organizat în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, a VI-a Ediție a Simpozionului Național cu tema „Istoria socială gerontologică în An Centenar”.

11 Octombrie 2018

Pe data de 13-14 octombrie 2018, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” alături de partenerii sociali și educaționali fideli persoanei vârstnice, cu sprijinul financiar și logistic al Companiei Bella România și al Consiliului Județean Bacău, organizează în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, a VI-a Ediție a Simpozionului Național cu tema „Istoria socială gerontologică în Anul Centenar”.

10 Octombrie 2018

Excursia desfăşurată pe 2 octombrie 2018, în parteneriat cu Protopopiatul Oneşti, reprezentat de părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu şi cu implicarea doamnei profesor Cristina Matei şi a părintelui Constantin Jupenschi, profesori ai Colegiului, reprezintă şi o oportunitate de orientare în timp şi spaţiu, de a putea vedea o evoluţie a societăţii, dar putem include aici şi perspectiva asupra orientării în carieră în funcţie de nevoile momentului, care pot fi corelate cu trecutul.