Proiect catehetic eparhial derulat în parohiile din Protoieria Sascut

Având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 5-12 august a.c, parohiile Marvila, Urechești 2, Cornățel și Fulgeriș din Protoieria Sascut, au desfășurat cea de-a treia ediție a Proiectului catehetic eparhial “Vacanță în tinda bisercii”.

Zilele petrecute de către copii, alături de preoții din aceste comunități, au adus multă voie bună, deoarece aceștia au avut parte de o bună organizare, cu o gamă variată de cursuri și activități distractive.

Activitățile desfășurate au contribuit la cultivarea creativității celor mici și i-au ajutat să își descopere pasiuni noi, să își dezvolte abilitățile de socializare, să își facă prieteni noi și, desigur, să se relaxeze după un an școlar destul de dificil, din cauza perioadei pandemice pe care încă o mai tranzităm.

Fiecare parohie a implicat un număr mare de tineri creativi și dornici să trăiască experiențe noi după cum urmează:

Părintele Albu Simion de la Parohia Marvila a desfășurat diverse activități, alături de cei 30 de copii din comunitate, realizând ateliere de pictură, întreceri și jocuri sportive în aer liber, plimbări în natură, cateheze, dar și un pelerinaj la Mănăstirea Pogleț.

Părintele Visu Vasile din Parohia Urechești 2 a adunat în jurul bisericii 20 de copii și 5 voluntari din parohie, tineri alături de care a realizat activități sportive după săvârșirea Sfintei Liturghii, precum și o scurtă călătorie la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” Borzești și la Muzeul de cultură și artă religioasă din aceeași localitate.

În Parohia Cornățel, părintele Rusu Virgil a început programul cu săvârșirea Sfintei Liturghii în cadrul căreia toți copiii s-au împărtășit, iar mai apoi programul a continuat pe parcursul celor 5 zile cu activități creative (pictură și desen), cateheze, vizionarea de filme educative, discuții de natură istorică ce s-au finalizat printr-o călătorie cu trenul către Mausoleul de la Mărășești, unde cei mici au putut observa locul unde în vara anului 1917 s-au desfășurat luptele din Primul Război Mondial.

La activitățile din Parohia Fulgeriș, au participat 40 de copii și 7 voluntari coordonați de părintele Radu Marian, care au petrecut împreună zile pline de culoare și veselie, realizând activități care să stimuleze imaginația copiilor și să le descopere frumusețea petrecerii timpului liber în tinda bisericii.

(Apostu Alexandru, asistent social al Protoieriei Sascut)