Program Social-filantropic și Taina Sfântului Maslu în Parohia Sascut-Târg

13 Martie 2018

Marți, 13 Martie 2018, în Protoieria Sascut s-a săvârșit pentru a cincea oară în Postul Mare, Taina Sfântului Maslu și agheasma mică; gazdă, fiind de această dată, preotul Graur Săviță, paroh al Bisericii cu hramul " Izvorul Tămăduirii"  și " Sfinții Martiri Brâncoveni", din localitatea Sascut

Biserica s-a dovedit, astăzi, a fi neîncăpătoare pentru credincioșii care au luat parte la slujba oficiată de preotul paroh, alături de preoții Cercului Pastoral nr. 1 "Episcop Teodosie Atanasiu".
Cu prilejul acestei întruniri, sub îndrumarea  Pr. Protopop Negoiță Ioan și a coordonatorului de cerc pastoral, Pr. Burduja Petru, a fost realizat și Programul Eparhial "Păstrarea unui sens al vieții, în cazul tinerilor bolnavi de cancer", necesar pentru un copil aflat în suferință (Ursaru Maya), din comuna Sascut.

În sprijinul acestui program s-au alăturat atât credincioșii prezenți, cât și un număr impresionant de elevi de la Școala Gimnazială și Liceul din Sascut, susținuți de cadrele didactice.
Părintele Protopop, în cuvântul său, a relevat importanța Tainei Sfântului Maslu, a prezenței la rugăciune, implicând copiii la un schimb de impresii legate de această Sfântă Taină. Le-a mulțumit acestora pentru participare, explicându-le, totodată, cum prin faptul că au fost părtași la rugăciune, au arătat, astăzi, dragostea și compasiunea față de aproapele lor - colega aflată în suferință. În încheierea dialogului, i-a lăsat să reflecteze la sintagma:  "Dăruind vei putea dobândi!".

La final, părintele paroh a invitat pe toți cei prezenți la o agapă creștină.

Asistent-social Pr. Albu Gabriel-Ciprian

Citește mai multe articole despre: pprotoieria sascut