Parohiile buhușene au sărbătorit la unison Ziua Națională a României

Ziua Națională a României, sărbătorită la Întâi Decembrie înseamnă un motiv de celebrare și bucurie pentru fiecare român în parte, drept pentru care nu a făcut excepție nici orașul Buhuși. Slujitorii Sfintelor Altare ale urbei au cinstit în centrul orașului această zi, au depus coroane și s-au rugat pentru soldatul necunoscut. Din rândul parohiilor prezente au făcut parte preoți de la parohiile „Sfântul Nicolae”, „Sfinții Trei Ierarhi”, „Sfânta Înviere” și „Sfântul Gheorghe – Orbic”.

La ceremonia de depunere a coroanelor au fost prezente și autoritățile locale care au reamintit, alături de preoți, poporului adunat, despre jertfa, unitatea și scopul sfânt pe care l-au avut și l-au mărturisit înaintașii noștri, drept pentru care este necesar să cinstim așa cum se cuvine această zi. 

La Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” a avut loc mai apoi de la ora 11.00 Taina Sfântului Maslu, urmată de un Te Deum. Mai târziu, începând cu ora 16.00, în cadrul Centrului de Socializare „Sfânta Cuvioasă Parascheva” al aceleași parohii, preoții slujitori, alături de enoriași, au deschis discuții despre făurirea Marii Uniri, au oferit spre vizionare un film despre Unire și au ascultat corul de copii ai Școlii „Mihai Eminescu” care a interpretat, sub coordonarea doamnei profesor de Religie Ortodoxă, cântece patriotice. În încheiere, doamna director a ținut o prelegere cu privire la însemnătatea zilei de Întâi Decembrie pentru neamul românesc. 

Activitățile dedicate acestei zile au continuat și în celelalte comunități parohiale ori rurale ale zonelor buhușene, fiecare preot cinstind, alături de enoriașii săi, ziua în care România s-a unit, devenind astăzi țara pe care o cunoaștem.