„Frumusețea icoanei – chipul copilăriei mele”- proiect catehetic în Parohia Cotumba din Protopopiatul Moinești

28 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” –Parohia Cotumba, din Protopopiatul Moinești, a fost demarat în luna februarie Proiectul Educațional – Religios „FRUMUSEȚEA ICOANEI – CHIPUL COPILĂRIEI MELE” ce va participa la Concursul Național de Creație „Icoana și Școala Mărturisirii”, faza pe protopopiat, concurs organizat în contextul „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești”.

În acest proiect, având o bună colaborare cu Instituțiile de Învățământ și ale Consiliului Local Agăș, sunt înscriși 35 de copii, din clasele I-VIII și liceu. În urma activităților duhovnicești, literare, artistice și creative, copiii vor alcătui diferite portofolii cu care se vor prezenta la acest proiect național.

„Sub coordonarea directă a cadrelor didactice implicate în proiect, și având susținerea întregii comunițăți a parohiei noastre, copiii își vor putea descoperii aptitudinile creative – sufletești cu care au fost înzestrați de Dumnezeu. Sperăm ca prin toate acestea să sădim în sufletele copiilor frumusețea și importanța credinței creștine ortodoxe pentru viitorul neamului și a bisericii noastre”, a spus părintele Avasilcăi Vasile,  parohul de la Cotumba. 

Citește mai multe articole despre: protoieria moinesti