Concursul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” în Protopopiatul Buhuși

24 Martie 2017

Miercuri, 22 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la sediul Protopopiatului Buhuși au fost jurizate lucrările participante la Concursul national de creație „Icoana și Școala mărturisirii” organizat cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Miercuri, 22 martie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la sediul Protopopiatului Buhuși au fost jurizate lucrările participante la Concursul national de creație „Icoana și Școala mărturisirii”.

Dintre membrii  juriului care au verificat și punctat lucrările de creație ale parohiilor înscrise în concurs amintim pe părintele Ștefan Moldovan, coordonator pentru activitatea catehetică din Protopopiatul Buhuși, d-na profesoară de religie Elena Sandu, d-na profesoară de arte vizuale Mihaela Craiu și d-na profesoară de limba și literatura română Ernestina Dochia.

Comisia a stabilit câștigător pe elevul Alexandru Rugină din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” – Buhuși, fiu duhovnicesc al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi”. Proiectul său conține o deosebită icoană pe pânză a Chipului Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Pe locurile următoare s-au clasat elevii Eduard Teslaru de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” – Buhuși, fiu duhovnicesc al Parohiei „Sf. Nicolae” și Matheo Mișca de la Colegiul Tehnic „Ion Borcea” – Buhuși, fiu duhovnicesc al Parohiei „Sf. Înviere”. Atât câștigătorii cât și ceilalți elevi participanți vor fi premiați de Părintele Protopop Vasile Cozma la sediul Protopopiatului Buhuși.

Citește mai multe articole despre: Concursul, Icoana, si scoala, marturisirii, in, Protopopiatul, buhuși